digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Tuzla: U Medresi održan seminar MRV-a

Autor: Decembar 07, 2016 0

U periodu 2-4.12.2016. godine Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini je u saradnji s Catholic Relief Services organiziralo seminar na temu strateškog planiranja. 

Skup je održan u Behram-begovoj medresi u Tuzli, a prisustvovali su mu predstavnici i aktivisti šest odbora MRV-a: Tuzla, Banja Luka, Goražde, Doboj, Bijeljina i Orašje. Tuzlanski domaćini, članovi OMS-a Tuzla, bili su vlč. Vlatko Rosić, ravnatelj Katoličkog školskog centra Sveti Franjo, i dr. Mensur-ef. Husić, pomoćnik direktora za nastavu Behram-begove medrese.

Predstavnici svih odbora su u uvodnom dijelu prezentirali aktivnosti koje su realizirali u proteklom periodu u lokalnim zajednicama. Zaključeno je da svakoj lokalnoj zajednici treba više aktivnosti upoznavanja pripadnika drugih religija.

Potom je održan ciklus predavanja na temu strateškog planiranja. Cilj predavanja je osposobiti učesnike za organizaciju i planiranje novih aktivnosti, prvenstveno u načinu izrade projekata i izvještaja o njihovoj realizaciji.

Behram-begova medresa u Tuzli je i u ovoj prilici pokazala otvorenost za misiju afirmiranja mira i tolerancije u Bosni i Hercegovini.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine