digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Medžlis Bayern sakupio više od 35.000 eura za narod Sirije

Autor: Januar 18, 2017 0

Da su Bošnjaci senzibilan i nadasve osjećajan narod, narod koji zna i umije razumjeti tuđu patnju i nesreću do sada su pokazali bezbroj puta.

Vođeni iskrenom željom da bar donekle ublaže i olakšaju neviđenu patnju i bol bratskog Sirijskog naroda, Medžlis Bayern predvođen gl. imamom Izet ef. Bibićem, pokrenuo je akciju prikupljanja novčanih sredstava za sirijski narod. 

Akcija je trajala nešto više od mjesec dana i u akciji je prikupljeno više od 35 000 eura!U dogovoru sa turskom humanitarnom organizacijom „Hasene“, u subotu, 14. januara, delegacija Medžlisa na čelu sa gl. imamom Izet ef. Bibićem, predsjednikom Mirza ef. Džafićem, hafizom Dr. Benjamin Idrizom, sekretarom Muminom Salihovićem, članom medžlisa za humanitarni rad Erminom Merdanovićem i Emirom Kadićem, sabornikom u IGBD, posjetila je sjedište ove humanitarne organizacije i uručila prikupljena sredstva.Sredstva će biti uručena sirijskim muhadžirima trenutno nastanjenim u Turskoj, na samoj granici sa Sirijom.Svima koji su učestvovali u ovoj lijepoj i osjećajima ispunjenoj akciji neka dragi Bog mnogostruko nadoknadi.Još jednom je Medžlis Bayern bio na visini zadatka i pokazao svoju snagu i spremnost u ovakvim akcijama.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine