digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Tuzla: Savjetovanje o vakufima

Autor: Decembar 07, 2016 0

U KOC Tušanj-Slatina u Tuzli 6. decembra ove godine održano je savjetovanje za predstavnike medžlisa Islamske zajednice s područja Muftijstva tuzlanskog o pitanjima vakufa i brige u vakufskoj imovini. 

Savjetovanju su prisustvovali glavni imami, predsjednici i sekretari medžlisa. Na ovoj jednodnevnoj sesiji razgovarano je o temama: Informacioni sistem vakufske imovine – status projekta i kontrola, s osvrtom na način korištenja od strane medžlisa, Vakuf u tranzicijskom periodu – promjene, usaglašavanja i formiranja zemljišne dokumentacije i Vakufska direkcija i medžlisi IZ-e – potrebe i mogućnosti. Uvodna izlaganja o ovim temama imali su: dr. Senaid Zaimović, direktor Vakufske direkcije, te njegovi saradnici Huso Salihović i Arnel Grbić.

Savjetovanje je otvorio dr. Sead-ef. Seljubac, pomoćnik muftije tuzlanskog. U svome obraćanju  istakao je značaj vakufa u razvoju muslimanske zajednice kroz povijest.

Nakon seminara, predstavnici Vakufske direkcije posjetili su muftiju tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića. Razgovarano je o unapređenju vakufske imovine na području Muftiluka tuzlanskog.  

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine