Preporod

Switch to desktop

UČENICI GENERACIJE MEDRESA 2012 GODINE

Učenici generacijaOvogodišnji "Maturalni dan" je održan u ponedjeljak, 5. juna, 2012. godine na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Trinaesti po redu "Maturalni dan" promovirao je 424 svršenika i svršenice sedam medresa koje trenutno djeluju pod okriljem Islamske zajednice.

Elči Ibrahim-pašina medresa

ANES PRENTIĆ, sin Haruna i Melise, rođen 30. septembra 1993. godine u Travniku. Odličan učenik sa svim peticama sve četiri godine. Od drugog razreda član redakcije školskog lista "Nedžm", svršenik ACCESS kursa i učesnik na medresijadama u fudbalu i šahu. Član sekcije hifza i učesnik na takmičenju iz bosanskog i arapskog jezika. SUMEJA MUJAKOVIĆ, kći Safeta i Hatidže, rođena 23. aprila 1993. godine u Zenici. Odlična i primjerna učenica, te predsjednica razreda kroz sve četiri godine medrese. Urednica učeničkog lista „Nedžm" i svršenica Access programa. Predstavljala svoju medresu na takmičenjima iz bosanskog jezika i književnosti. Članica sekcije hifza čije je učenje uz Božiju pomoć privela kraju.

Behram-begova medresa

MUAMER SELJUBAC, sin Sead ef. i Muhibe, rođen je 25. septembra 1994. godine u Gornjoj Tuzli. Tokom školovanja u Medresi postizao je odličan uspjeh i primjerno vladanje, istakao se u radu u školskoj biblioteci, radu Vijeća učenika i redakcije lista učenika „Misak". Svoje autorske i prevodilačke radove objavljuje u listu „Misak", ali i u islamskim informativnim novinama „Preporod". Na konkursima za literarne radove postizao je značajne rezultate. Završio Access program i učestvovao na brojnim takmičenjima iz engleskog jezika, uključujući i takmičenje na nivou Rijaseta, na kojem je osvojio 2. mjesto. ZERINA ČIČKUŠIĆ, kćerka Seada i Mersije, rođena je 5. septembra 1993. godine u Tuzli. Tokom školovanja u Medresi je postizala super odličan uspjeh sa primjernim vladanjem učestvujući u brojnim vanastavnim aktivnostima. Naročito se je istakla na takmičenjima iz matematike i fizike na nivou Medrese ali i na kantonalnim i federalnim takmičenjima iz tih naučnih oblasti. Na takmičenju iz bosanskog jezika na nivou Rijaseta osvojila je prvo mjesto.

Gazi Husrev-begova medresa

HARIS MAGRDŽIJA, sin r. Arifa i Ismihane, rođen 17. novembra 1993. godine u Bugojnu. Bio je uključen u brojne vannastavne aktivnosti u kojima je ostvario zapažene rezultate. Trenira karate i kao član karate reprezentacije BiH osvaja 3. mjesto na balkasnkom šampionatu, što je najveći uspjeh u historiji donjovakufskog sporta, a za ostvarene rezultate u oblasti sporta je dobio priznanja Sportskog saveza i Općine Donji Vakuf. Volonter je u Crvenom križu i potpredsjednik mladih Crvenog križa Federacije BiH. Bio je glavni urednik Zemzema i radio na povezivanju učenika medresa organizujući Dane aktivizma učenika Gazi Husrev-begove medrese, ali i brojne posjete medresama u BiH. Pokretač projekta digitalizacije Zemzema i inicijator Konferencije redakcija listova učenika medresa u BiH. EMINA MEKIĆ, rođena 29. marta 1994. godine u Sarajevu. U toku školovanja ostvarila odličan uspjeh i primjerno vladanje. Bila je aktivna u mnogim vannastavnim aktivnostima, posebno u redakciji „Zemzema" i u oblasti Bosanskog jezika i književnosti.

Medresa "Džemaludin-ef. Čaušević"

AMMAR LJUBIJANKIĆ, sin Enesa i Fate, rođen 10. januara 1994. godine u Bihaću. U sve četiri godine postigao superodličan uspjeh u vladanju i učenju. Pored toga je školu uspješno predstavljao na takmičenjima iz matematike, fizike, engleskog jezika i fudbala. Bio je vrlo aktivan i u drugim školskim aktivnostima, novinarskoj i dramskoj sekciji. AMINA DERVIŠEVIĆ, kći Dursuma i Sevle, rođena 08. jula 1993. godine u Zenici. U sve četiri godine postigla superodličan uspjeh u učenju i vladanju. Predstavljala je Medresu na takmičenjima iz matematike i bosanskog jezika. Bila je glavna urednica školskog lista ''Asr'', te uzela učešće u horskoj i dramskoj sekciji.

Karađoz-begova medresa

KENAN OVČINA, sin Avde i Fadile, rođen 26. februara 1994. godine u Blagaju. Tokom školovanja u Medresi učestvovao je u radu više sekcija sa posebno zapaženim rezultatima u literarnoj i novinarskoj. Pohađao je i Access program i učestvovao je na takmičenju iz engleskog jezika na nivou Rijaseta. Bio je član i voditelj Vijeća učenika i urednik medresanskog lista „Mimar". Član je redakcije za pripremu i realizaciju emisije pri radiju Bir.

Medresa "Osman-ef. Redžović"

ARMIN NUKIĆ, sin Naila i Fikrete, rođen 27. oktobra 1993. godine u Visokom. Tokom školovanja u Medresi postigao odličan uspjeh u učenju i vladanju. Predstavljao je svoju medresu na međumedresanskom takmičenju iz arapskog jezika i na sportskim takmičenjima. AMINA SMAJLAGIĆ, kćerka Mustafe i Mirnese, rođena 13. oktobra 1993. godine u Zenici. Odlična u učenju i vladanju Amina je bila predsjednica Vijeća učenika. Naročito je bila aktivna u vannastavnim aktivnostima, od kojih se ističe uredništvo u đačkom listu „Šahid", učešće u debatama srednjoškolaca i članstvo u horskoj sekciji. Predstavljala je svoju medresu na takmičenju učenika četvrtih razreda iz Engleskog jezika.

Medresa "Gazi Isa-beg"

ENES KAČAPOR, sin Haruna i Fadile, rođen 21. novembra 1993. godine, u Novom Pazaru. Medresu završio odlčnim uspjehom i primjernim vladanjem. Učestvovao je na brojnim takmičenjima i to: na Evropskom takmičenju učača Kur'ana u Zagrebu, iz arapskog jezika u Travniku, bosanskog jezika u Tuzli, englaskog jezika u Mostaru, osvojio drugo mjesto iz arapskog i prvo mjesto iz bosanskog. SUMEJA SMAILAGIĆ, kći Safeta i Hasnije, rođena 08. aprila 1994. godine, u Tutinu. Tokom školovanja nije napravila ni jedan izostanak. Bila aktivna u više sekcija i to: kaligrafske, dramske, recitatorske, član učeničkog lista "Softa", kao i sekcije Kur'ana Časnog. Predstavljala je medresu na brojnim seminarima u Sandžaku i Bosni, i ostvarila zapažene rezultate kao i na takmičenjima iz arapskog jezika.

Eksterni linkovi su samo radi informacije. Preuzeti tekstovi i komentari nisu nužno i stavovi Redakcije. Također sadržaj foruma je isključivo stav i mišljenja članova.

Top Desktop version