Baner granice3

Otvoreni mektepski dan

Otvoreni mektepski dan
26 Dec
2016

U nedjelju, 25.12. sa početkom u 10h upriličena je aktivnost "Otvoreni mektepski dan" a u sklopu aktivnosti "Selam, ya Resulallah - Dani o Allahovom Poslaniku".

Program je započeo polaznik mekteba Šehadet (Mojmilo), Ismail Sitnić, nakon čega je uslijedila izvedba hora Mektebski bulbuli. Obilni program u izvedbi polaznika mektebske nastave, učenika i učenica O.Š.“Avdo Smailović“ iz Buća Potoka, kao i učenika i učenica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor" je počastio prisutne goste kao i mekteblije koji su svoje oduševljenje pokazivali svaki trenutak.

U sklopu aktivnosti "Otvoreni mektepski dan" prisutni su mogli i naučiti mnogo toga kroz kviz "Svjetlost znanja" u kojem su se takmičila tri tima polaznika mektebske nastave, crveni, plavi i zeleni tim. Kviz se sastojao od 4 igre i to: A,B,C pitalice; asocijacije; spretan, sretan; pokaži šta znaš. Najspremniji i najspretniji tim je bio tim crvenih kojeg su sačinjavali: Čomor Ahmed - polaznik mekteba Hadžići,
Smječanin Lejla - polaznica mekteba Boljakov Potok, Radača Minela - polaznica mekteba u Prači.

Također, u sklopu programa su upriličeni rezultati najboljih literarnih i likovnih radova, a diplome i nagrade su uručili glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Ferid ef. Dautović, i šef Odjela za mektebe Rijaseta Islamske zajednice u BiH doc. dr. Enes Svraka, i direktor Instituta Yunus Emre, g. Mehmet Akif Yaman koji je uručio nagrade učesnicima kviza i dobitnicima nagrada za literarni i likovni konkurs u pokroviteljstvu Yunus Emre Instituta.

Nakon toga uslijedilo je obraćanje glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, dr. Ferid ef. Dautovića, koji je podsjetio prisutne da je "Otvoreni mektepski dan" aktivnost koja je do sada bila upriličena i koja će se realizovati u idućim manifestacijama "Selam, ya Resulallah" i da za primarni cilj ima da djeci približi i omili mekteb, kao i da ih podstakne radu i zalaganju.

Šef Odjela za mektebe Rijaseta Islamske zajednice u BiH doc. dr. Enes Svraka se obratio prisutnima uz selame direktora Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BiH mr. Nusreta Abdibegovića uputivši dobrodošlicu prisutnima i poruke zahvale Medžlisu IZ-e Sarajevo na organiziranju ovakve aktivnosti, kao i realizaciji manifestacije "Selam, ya Resulallah" uz nadu da će broj mekteblija još porasti u idućim godinama.

Prisutnima se obratio i direktor Instituta Yunus Emre, g. Mehmet Akif Yaman uz poruke dobrodošlice i zahvale na realizaciji ove aktivnosti.

Medžlis IZ-e Sarajevo već dvanaestu godinu za redom organizuje manifestaciju pod nazivom „Selam ya Resulallah“ u kojoj u nizu događaja je uvijek predviđen i otvoreni mektepski dan tj. dan koji je posvećen svim polaznicima mektebske nastave.

VIše fotografija pogledajte OVDJE.

 

 

Zadnje vijesti

Mar 24, 2017

Četiri zanimljivosti o limunu

1.Kada kupujete limun birajte okruglije…
Mar 24, 2017

Varnice između zemalja EU i Turske

Ankara - Nakon što joj je turskoj…
Mar 24, 2017

Austrija: Ubiranje jeftinih političkih poena nesuvislim komentarima o muslimanima

Beč - Izjava austrijskog ministra za…
Mar 24, 2017

Promocija: Trajno sjećanje

U Sarajevu je u Gazi Husrev-begovoj…
Mar 24, 2017

Tribina: Žena u islamu

Odjel za ženski aktivizam Medžlisa IZ-e…
Default Image
Mar 24, 2017

Predstavljena knjiga “Letter-Pismo”: Pismo svijetu za međureligijski dijalog

Knjiga “Letter – Pismo” profesora…
Mar 24, 2017

Medresa u Mostaru: Darivanje krvi

U Karađoz-begovoj medresi 23. marta…
Mar 24, 2017

Delegacija Rijaseta posjetila Mešihat Islamske zajednice u Srbiji

Nakon nedavne posjete reisu-l-uleme…
Mar 24, 2017

SEDAM prava čije poštovanje je sveto

Zato je društvena poruka islama rođena…
Mar 24, 2017

Medijski teror

Medijski teror je bezgraničan. On se…
Mar 24, 2017

Budi svjestan pojedinac, bit ćeš dobar dobar vjernik

Gospodar svijetova od nas traži da…
Mar 24, 2017

BBI VIP biznis klub predstavio Sarajevo Business Forum u Beogradu

Osnovani smo prije deset godina i…

bbi magazin