Palestina baner mali

U Mostaru uručeno 100 BBI stipendija iz Fonda „Sheikh Saleh Kamel“

U Mostaru uručeno 100 BBI stipendija iz Fonda „Sheikh Saleh Kamel“
06 Apr
2017

U Mostaru je  danas održana svečana ceremonija dodjele 100 BBI stipendija za djecu bez jednog ili oba roditelja iz Fonda Saleh Kamel za region jugozapadne BiH.

"Projekat dodjele 500 stipendija godišnje za djecu bez jednog ili oba roditelja u BiH BBI banka radi uz podršku filantropa Sheika Saleha Kamela, osnivača i vlasnika Al Baraka finansijske grupacije.  Iz ukupnog fonda od 500 stipendija danas smo uručili stipendije za 100 učenika i studenata iz regije jugozapadne BiH. Mjesečna stipendija iznosi 100 dolara, odnosno 1.200 dolara godišnje. Ovo je kontinuirani proces i tokom četiri godine podijeljeno je oko četiri miliona KM. Ovo je naša podrška obrazovanju jer je obrazovanje osnov za napredak svakog društva“, izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI banke, poručivši studentima da biraju zanimanja koja vole jer će samo tako postati uspješni.

Dobitnicima stipendija obratili su se i Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, Suljo Cikotić, glavni imam medžlisa Islamske zajednice u Mostaru, Nedžama Begović-Špago, predsjednica Asocijacije Fatma iz Mostara i profesorica Fatima Hukić, počasna predsjednica i osnivač Asocijacije Fatma. Svečanosti je prisustvovao i Šerif Špago, predsjednik Skupštine HNK-a.

U ime dobitnika stipendija BBI banci i filantropu šejhu Salehu Kamelu zahvalile su se Jovana Sikimić, studentica četvrte godine ekonomskog fakulteta i Sanita Maksumić, studentica prve godine nastavničkog fakulteta iz Mostara. 

"Iskrena zahvalnost za stipendije BBI banci i šejhu Kamelu jer ste se sjetili djece bez roditelja. Ovo nam je dodatna motivacija da nastavimo i dalje razvijati se i učiti", kaže Jovana Sikimić iz Kalinovika.

Inače, izbor dobitnika stipendija za regiju Mostar izvršila je Komisija sačinjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice BiH, te Asocijacije Fatma. Stipendije su namijenjene djeci bez jednog ili oba roditelja, na teritoriji cijele BiH, a Komisija je prilikom odabira ocjenjivala, između ostalog, uspjeh u obrazovanju, kao i ukupne prihode i socijalni status domaćinstva.

Označeno

Zadnje vijesti

Jun 27, 2017

Centralna džamija u Kelnu

Prošlog mjeseca zvanično je završena…
Jun 27, 2017

Mantije od pilećeg mesa

Potrebno je razviti jufku kao za bilo…
Jun 27, 2017

Pseudo Geber

Geber je latinizirano ime muslimanskog…
Jun 27, 2017

B. Dubica: Svečano obilježeni dani ramazanskog Bajrama

Muslimanski vjernici obilježavaju…
Jun 27, 2017

B. Dubica: Učenjem dova i obilaskom mezarja obilježen Dan šehida

Drugi dan ramazanskog Bajrama se u…
Jun 27, 2017

Rohinja su najprogonjenija etnička grupa na svijetu

Dr. Wakar Uddin je rođen je 1954.…
Jun 26, 2017

Srbija: Kampanjom "Za 1000 osmijeha" obradovana i djeca u Loznici i Krupnju

Uprava za vanjske poslove i dijasporu i…
Jun 26, 2017

Kada hafizi okupljaju džemat

U toku mubarek mjeseca u Tuzli su se…
Jun 26, 2017

Udruženje žena MIZ Livno: Kreativna sadaka u zadnjoj trećini ramazana

Aktivistice Udruženja žena MIZ Livno…
Jun 26, 2017

Livno: Bajramski paketići za svu mektebsku djecu

Medžlis IZ Livno već drugu godinu…
Jun 26, 2017

Muftija Dedović: Šehitluci trebaju biti zaštićeni od sveg što im nije primjereno

Obilaskom šehitluka na području Mostara…

bbi magazin

bbi magazin