Ramazanska cestitka banner2 mali

Reisu-l-ulema na Centralnoj mevludskoj svečanosti u Oružanim snagama BiH

Reisu-l-ulema na Centralnoj mevludskoj svečanosti u Oružanim snagama BiH
16 Dec
2016

Centralna svečanost na nivou Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u povodu obilježavanja Mevluda- rođenje poslanika Muhammeda a.s. održana je 15.12.2016. godine u kasarni “7. Muslimanske brigade “ u Zenici.

 

Centralnom programu koji je upriličen ovim povodom prisustvovali su reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH, NJ. E. Husein ef. Kavazović, zamjenik ministra odbrane BiH Sead Jusić, vojni muftija Hadis ef. Pašalić, generali Oružanih snaga BiH na čelu sa general-majorom Huseinom Tursunovićem, glavni imama Medđlisa IZ-e Zenica Jakub ef. Salkica, te brojni pripadnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Programu su prisustvovali i kandidati na obuci za vojnike Oružanih snaga BiH koji ovih dana završavaju osnovnu obuku u Centru za osnovnu obuku OS BiH u Pazariću, za koje je ovom prilikom proučena dova i iskazane riječi dobrodošlice u Oružane snage BiH.

Lijepe i nadahnute poruke iz mevluda, ilahija i recitala o Božijem poslaniku Muhammedu, s.a.v.s., prisutni su imali priliku čuti u interpretaciji prelijepih glasova hora “Rejjan” iz Sarajeva i vojnih imama u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

U prigodnom predavanju koje je prisutnim u mesdžidu kasarne u Zeniciodržao Zijad ef. Ljevaković iz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini naglašena je vrijednost poslaničke misije Muhammeda a.s.cijelom čovječanstvu, sa posebnim akcentom na zaštitu vrijednosti vjere, života, imetka, časti i dostojanstva.

U mevludskoj poruci koju je pripadnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine uputio reisu-l-ulema IZ-e u BiH Husein ef. Kavazović istaknut je značaj služenja domovini, potreba za njegovanjem duhovne komponente u čovjeku, ali i važnost primjene poslanikove prakse u našem obredoslovlju, porodici, u našim međusobnim odnosima, našem susjedstvu i u široj društvenoj zajednici.

Uz čestitke i dobre želje u ovom mevludskom mjesecu, reisu-l-ulema Kavazović je poručio da je jako važno da uvijek ispred sebe imamo lice poslanika, da ustrajemo u nastojanju da ličimo na našeg poslanika i da uvijek i mi i naše društvo, naša porodica, prijatelji i domovina budu u miru i dobru.

Zadnje vijesti

Maj 27, 2017

Nakon 24 godine: Ezan se oglasio sa obnovljene Ali-begove džamije u Žepču

ŽEPČE, 27.MAJ- Trzanska mahala u Žepču…
Maj 27, 2017

Radno otvorenje – proklanjavanje džamije u Oberhausenu

U subotu, 13.05.2017. god., poslije…
Maj 27, 2017

Zajedno sa džematlijama Srebrenice pred ramazan

U posjeti Srebrenici i Potočarima, u…
Maj 27, 2017

Kur'an – direktna veza sa Gospodarom i smiraj svake žene

Izuzetno iskustvo je svjedočiti Večeri…
Maj 27, 2017

Livno: Slatko čašćenje u svim džamijama povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana

Aktivistice Udruženja žena Medžlisa IZ…
Maj 26, 2017

Saopćenje: Rijaset zabrinut viješću o rušenju vjerskog objekta u Zemunu

Rijaset Islamske zajednica u BiH…
Maj 26, 2017

Ramazanska poruka reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića

Sarajevo, 26. maj 2017. (MINA) –…
Maj 26, 2017

Fadili Dedić najpotrebnija je hrana

Fadila Dedić, 46-godišnja samohrana…
Maj 26, 2017

VIDEO: Šta je islamski kalendar?

"Po Takvimu Rijaseta Islamske…
Maj 26, 2017

Dova u mjesecu Ramazanu

Rukopis ovosedmične kolumne je…

bbi magazin

bbi magazin