Bajram baner mali

Prijem za najuspješnije muallime Muftijstva travničkog

Prijem za najuspješnije muallime Muftijstva travničkog
10 Nov
2016

U srijedu, 09. novembra 2016. godine u Uredu Muftije travničkog upriličen je prijem za najuspješnije muallime medžlisa Muftijstva travničkog za 2015/16. mektebsku godinu.

 

Najuspješniji muallimi Muftijstva travničkog u čiju čast je upriličen prijem su: Fuad-ef. Bišić - MIZ Bugojno, Hasan-ef. Glamočak - MIZ Gornji Vakuf, muallima Nisveta Kasum - MIZ Jajce, Eldin-ef. Buljina - MIZ Busovača, Almedin-ef. Mešković - MIZ Vitez, Ahmed-ef. Šehić - MIZ Travnik i Semir-ef. Šiljak - MIZ Novi Travnik. Ovaj prijem svojim prisustvom uveličali su i mr. Dževdet Šošić, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese i Vehid-ef. Arnaut, savjetnik Muftije travničkog za vjerska pitanja.

Muftija dr. Ahmed-ef. Adilović čestitao je najuspješnijim muallimima na postignutim rezultatima i iskazanoj odgovornosti u izvršavanju dužnosti muallima i rekao da se ovim prijemom želi ukazati na značaj mekteba i odati dužno poštovanje najvrjednijim muallimima. Također je istakao potrebu proširivanja sadržaja koje nudi mekteb kako bi se djeca privukla, kao i na potrebu da se rad sa omladinom nastavi i nakon osnovne škole. Zbog toga je obaveza svih članova i institucija Islamske zajednice da učine koliko mogu da se popravi stanje opremljenosti mektebskih učionica te osmišljavanju novih sadržaja u radu sa djecom i mladima.

Vehid-ef. Arnaut pohvalio je aktivnost organizovanja prijema za najuspješnije muallime uz želju da se ona nastavi i ubuduće. Istakao je da se ovim prijemom, ali i uvođenjem pravilnika za dodjelu nagrade "Kasim-ef. Mašić" za najuspješnijeg muallima žele podići standardi u kvalitetu mektebske nastave. Druga stvar koja će pomoći unaprjeđenju mektebske nastave jeste upoređivanje i razmjena iskustava. Na kraju je pozvao je najbolje muallime da razmotre postojeći pravilnik za dodjelu nagrade "Kasim-ef. Mašić" i daju svoje prijedloge za unaprjeđenje i proširenje istog.

Potom se prisutnima obratio i direktor Medrese mr. Dževdet Šošić koji je rekao da je počašćen činjenicom da je prisutan na prijemu za najuspješnije muallime Muftijstva travničkog. Istakao je da je mekteb početna, temeljna i najvažnija odgojno-obrazovna institucija koja omogućuje svim muslimanima da nauče osnove svoje vjere i da izgrade svoj muslimanski identitet. Čestitao je najboljim muallimima na proglašenju i pozvao ih da najbolju djecu iz mekteba usmjeravaju na dalje školovanje u Medresi i zahvalio se na svemu što su do sad učinili na planu propagiranja i predstavljanja Medrese.

Zatim je data riječ i najuspješnijim muallimima da iznesu svoje utiske i prijedloge. Svi se složili da je organizovanje prijema za svaku pohvalu te izrazili očekivanja da on postane stalna aktivnost Muftijstva. Iz njihovih izlaganja jasno je da su do svojih rezultata prije svega došli zbog toga što svoj posao rade s ljubavlju, ne žale ni truda ni vremena u svom radu, imaju dodatne časove kao vid dopunske i dodatne nastave te nastoje ostvariti dobru komunikaciju i saradnju sa roditeljima. Mišljenja su da je potrebna veća podrška džemata, džematskog odbora, Medžlisa pa i Muftijstva u opremanju mektebskih učionica prema pedagoškim standardima te organizovali vannastavni sadržaji kao što su izleti, ekskurzije i sl.

Prijem za najuspješnije muallime završen je dodjelom prigodnih poklona.

Zadnje vijesti

Jun 24, 2017

Održan seminar za profesore engleskog jezika TELTS 2017

U Behram-begovoj medrese je i ove…
Jun 24, 2017

Dječiji selam iz Srebrenice

Danas je u Čaršijskoj džamiji u…
Jun 24, 2017

Banjaluka: Svečano završena prva hafiska mukabela u džamiji Ferhadiji

Učenjem posljednjeg džuza Kur'ana…
Jun 24, 2017

Bajram-namaz sutra u 5 sati i 43 minute

Prema kalendaru Islamske zajednice…
Jun 24, 2017

Kako se klanja bajram-namaz

S obzirom da se bajram-namaz klanja…
Jun 24, 2017

Danas dženaza akademiku Ibrahimu Pašiću

U Sarajevu je jutros nakon teške i…
Jun 24, 2017

Mostar: Prelijepi ramazanski dani i aktivnosti u džematu Donja Mahala

Prelazeći preko Lučkog mosta, na desnoj…
Jun 24, 2017

Pred muslimanima je tek pravi posao nakon Corbynovog izbornog udara

Kao politički angažiran musliman ne…
Jun 24, 2017

Učenici od kojih možemo učiti: Poziv i drugim džematima

Učenici u mektebima džemata Kobilja…
Jun 24, 2017

TUZLA : Bajramske hedije za korisnike Doma penzionera

U petak, 23. juna u okviru redovnih…
Jun 24, 2017

Bajram-namaz na području Medžlisa Mostar

Bajram namaz na području Medžlisa IZ…

bbi magazin

bbi magazin