Ramazanska cestitka banner2 mali

Vikend u Minhenu: Posjeta omladini minhenskog medžlisa

Vikend u Minhenu: Posjeta omladini minhenskog medžlisa
24 Feb
2017

Kao i svaki hairli dan koji započne sabah namazom, tako je počeo hvala Allahu i naš dugo očekivani vikend. Poslije sabah namaza, 24 omladinca IKC Graca zajedno sa imamom Fikret ef. Fazlićem, smo hitro krenuli za München da što prije stignemo  

Nakon neplanirano duže vožnje zbog gužve u saobraćaju, uz ilahiju i pjesmu, stigli smo u džemat Sabur. Džematlije Sabura dočekali su nas draga srca i širom otvorenih vrata. Fikret ef. Arnaut i Adnan Šahtan, inače predsjednik džemata Sabur, ukratko nam se obratio i poželio toplu dobrodošlicu. U džematu Sabur smo zatim klanjali podne i ručali. Domaćini su ubrzo ponudili kahvu, što nismo odbili jer najljepše priče dolaze uz kahvu, a posebno nova poznanstva.  

Ubrzo smo prošetali sa džematlijama da bolje upoznamo München i njegove ljepote. Šetnja nam je prijala, ali došlo je vrijeme jacije namaza, koji smo klanjali u džematu Hidaje.

Poslije jacije namaza imali smo večernji program gdje su nas toplo dočekali Abdulvehab ef. Vehabović i Nusret ef. Hodžić. Večernje omladinsko druženje krunisali smo skromnim poklonima za sve predstavnike džemata i zahvalili se a toploj dobrodošlici i hairli atmosferi. Svaku minutu smo maksimalno iskoristili u druženju, ali tu nije bio kraj.

U nedjelju, naš posljednji dan u Münchenu ,u međuvremenu do sljedeće posjete džematu Tevhid ,džematlije Sabura su nam izašli u susret i odveli nas na Allianz Arenu. Zatim smo doručkovali i posjetili džemat Tevhid gdje su nam dobrodošlicu također iskazali Mirza ef. Džafić i predsjednik Medžlisa Bayern. Nakon toga otišli smo u obilazak Olympia Parka ,gdje su 1972.godine održane olimpijske igre. Poslije podnevno druženje nastavili smo u džematu Fedžr sa Izet ef. Bibićem, glavnim Imamom medžlisa Bayern.

Kao što sve lijepo kratko traje, tako je došao kraj naše posjete Münchenu ,gdje smo se teška srca rastali sa omladinom iz Münchena. Zahvalni smo svim džematima što su nas bez obzira na sve pratili u svakom džematu.

Naša posljednja stanica bio je Penzberg, sa Benjamin ef. Idrizom i njihovim omladincima. Naša omladina je oduševljena ovim vikendom i od srca se zahvaljujemo svim akterima ovog susreta, a pogotovo našem imamu Fikret ef. Fazliću.

 

Označeno

Zadnje vijesti

Maj 29, 2017

Deset dokumentarnih emisija za ramazan

RTV BIR je i ove godine realizirao…
Maj 29, 2017

Ramazanski program Radija BIR

Ramazansko jutro
Maj 29, 2017

Četvrti humanitarni konvoj pomoći za Siriju

Četvrti humanitarni konvoj iz BiH za…
Maj 29, 2017

Kako provesti ramazan

Nakon mjeseca redžeba, evo danas…
Maj 29, 2017

Srebrenik dobio svoj top: Pucnjem topa označeno vrijeme iftara

Paljenjem kandilja na brojnim…
Maj 29, 2017

Hafiska mukabela u Srebreniku

I ove kao i prethodnih godina pred…
Maj 29, 2017

Odjel za ženski aktivizam MIZ-e Srebrenik u posjeti centru osoba s posebnim potrebama

SREBRENIK: 26. maj 2017. godine - Odjel…
Maj 29, 2017

Izlet na Vlašić za polaznike mekteba

U subotu, 20. maja 2017. godine,…
Maj 29, 2017

Iftar u Mostaru

Zajednički iftar uposlenika Medžlisa…
Maj 29, 2017

Svečano otvoren edukativni centar Gunja

Stanovništvo Gunje dobilo mjesto za…
Spomen obilježije otkrila djeca  i supruge  šehida
Maj 29, 2017

Otkriveno spomen obilježije u mz opšenik u žepču

Spomenik šehidima i civilnim žrtvama…

bbi magazin

bbi magazin