Srebrenica majke 1

Glavni imam svečanim prijemom ukazao poštovanje pobjednicima mektpskog takmičenja

Glavni imam svečanim prijemom ukazao poštovanje pobjednicima mektpskog takmičenja
11 Apr
2017

Glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar Suljo ef. Cikotić danas je u svom uredu zvanično primio pobjednike ovogodišnjeg mektepskog takmičenja na nivou Medžlisa

 

U kategoriji kiraeta za mlađi uzrast najbolje rezultate ostvario je Zejd Marić iz džemata Opine, u kategoriji stariji uzrast Abdullah Tabaković iz džemata Zalik 1, dok je u kategoriji općeg znanja za mlađi uzrast prvo mjesto osvojila Ena Maksumić iz džemata Brankovac (Karađoz-begova džamija) a u kategoriji općeg znanja za stariji uzrast  Selma Baralija iz džemata Opina.

Ef. Cikotić se zahvalio pobjednicima na ostvarenom uspjehu,  a posebno na činjenici da će predstavljati Medžlis IZ Mostar na narednom nivou takmičenja  u organizaciji Mostarskog muftijstva.  „Vi ste pokazali najviše znanja na održanom takmičenju i vi ćete predstavljati sve naše mektebe, naših 1700 upisanih polaznika mektepske pouke, sve ono lijepo i pozitivno što ste učili sa svojim mualimima, nastavnicima i roditeljima. Trebate biti ponosni na sebe, jer vi jeste ponos svojih roditelja, ponos svojih džemata i ponos našega grada,“, kazao je ef. Cikotić. 

Poželivši im svako dobro u daljem radu, obrazovanju i odgoju ef. Cikotić se zahvalio i njihovim mualimima Šefik ef. Čavčiću, Amir ef. Deliću i hafizu Jusuf ef. Bećoji na uloženom trudu i zalaganju.

Hafiz Bećoja sa pobjednicima evocirao je uspomene na slična takmičenja na kojima je i on sam često bio među najboljima poručivši im kako se radi o nezamjenjivom iskustvu koje često zna biti dodatna motivacija na putu sticanja vjerskog znanja.

Amir ef. Delić nije krio zadovoljstvo naglasivši kako je Ena bila pravo iznenađenje za cijeli mekteb jer tek odnedavno redovno pohađa mektepsku nastavu. „Ovo je jedna vrlo važan momenat jer nam je glavni imam na ovakav način odao priznanje“, rekao je ef. Delić.

Ef. Čavčić iskoristio je priliku da pobjednicima čestita na uspjehu podsjetivši kako su se svojim rezultatima izdvojili u posebnu ekipu pred kojom stoji još mnogo izazova i još mnogo dobrih rezultata. „Međutim, najvažnija stvar je da vi volite i da živite islam. Važno je da vi date sve od sebe i da se pripremite koliko možete a Bog će pomoći ustrajne“, poručio je ef. Čavčić.  

Ovogodišnje mektepsko takmičenje na nivou Medžlis aIZ-e Mostar održano je u nedjelju 9. Aprila 2017.g. u učionicama Karađoz-begove medrese.   

 

            

Označeno

Zadnje vijesti

Apr 29, 2017

Kult "šejhova" bosanskih pseudoselefija

Prije, otprilike godinu dana, na…
Apr 29, 2017

Tiraž „Sarajevskog uvoda u arapsku filozofiju“ rasprodat na sajmu

Održan 29. Međunarodni sajam knjiga
Apr 29, 2017

Predivan projekat: Dobročinstvom u susret ramazanu

Dobročinstvom u susret ramazanu…
Apr 29, 2017

Kontinuitet genocidne ideje u Prijedoru ogleda se u kršenju ljudskih prava

Saopćenje Instituta za istraživanje…
Apr 29, 2017

Vrelo Bune: Promoviran Prijevod i komentar Mesnevije Ahmeda Mešića

Prijevod Mesnevije glasovitog učenjaka…
Apr 29, 2017

Mekteb i vjeronauka u korijenu našeg identiteta

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je…
Apr 29, 2017

Pedeset srednjoškolaca na Susretima prijateljstva

Pod pokroviteljstvom Mostarskog…
Apr 28, 2017

Projekti iz SBK i ZE-DO kantona na Sarajevo Business Forumu 2017

Sarajevo Bussines Forum 2017…
Apr 28, 2017

Svi pobjednici mektepskog takmičenja na nivou muftijstva

U nedjelju, 23. aprila 2017. godine…
Apr 28, 2017

Medrese – korak ispred drugih škola

Informacijski sistem medresa…
Apr 28, 2017

Prvi maj - Janjofest

Pred nama je novi Prvi maj, praznik…

bbi magazin