Palestina baner mali

Glavni imam svečanim prijemom ukazao poštovanje pobjednicima mektpskog takmičenja

Glavni imam svečanim prijemom ukazao poštovanje pobjednicima mektpskog takmičenja
11 Apr
2017

Glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar Suljo ef. Cikotić danas je u svom uredu zvanično primio pobjednike ovogodišnjeg mektepskog takmičenja na nivou Medžlisa

 

U kategoriji kiraeta za mlađi uzrast najbolje rezultate ostvario je Zejd Marić iz džemata Opine, u kategoriji stariji uzrast Abdullah Tabaković iz džemata Zalik 1, dok je u kategoriji općeg znanja za mlađi uzrast prvo mjesto osvojila Ena Maksumić iz džemata Brankovac (Karađoz-begova džamija) a u kategoriji općeg znanja za stariji uzrast  Selma Baralija iz džemata Opina.

Ef. Cikotić se zahvalio pobjednicima na ostvarenom uspjehu,  a posebno na činjenici da će predstavljati Medžlis IZ Mostar na narednom nivou takmičenja  u organizaciji Mostarskog muftijstva.  „Vi ste pokazali najviše znanja na održanom takmičenju i vi ćete predstavljati sve naše mektebe, naših 1700 upisanih polaznika mektepske pouke, sve ono lijepo i pozitivno što ste učili sa svojim mualimima, nastavnicima i roditeljima. Trebate biti ponosni na sebe, jer vi jeste ponos svojih roditelja, ponos svojih džemata i ponos našega grada,“, kazao je ef. Cikotić. 

Poželivši im svako dobro u daljem radu, obrazovanju i odgoju ef. Cikotić se zahvalio i njihovim mualimima Šefik ef. Čavčiću, Amir ef. Deliću i hafizu Jusuf ef. Bećoji na uloženom trudu i zalaganju.

Hafiz Bećoja sa pobjednicima evocirao je uspomene na slična takmičenja na kojima je i on sam često bio među najboljima poručivši im kako se radi o nezamjenjivom iskustvu koje često zna biti dodatna motivacija na putu sticanja vjerskog znanja.

Amir ef. Delić nije krio zadovoljstvo naglasivši kako je Ena bila pravo iznenađenje za cijeli mekteb jer tek odnedavno redovno pohađa mektepsku nastavu. „Ovo je jedna vrlo važan momenat jer nam je glavni imam na ovakav način odao priznanje“, rekao je ef. Delić.

Ef. Čavčić iskoristio je priliku da pobjednicima čestita na uspjehu podsjetivši kako su se svojim rezultatima izdvojili u posebnu ekipu pred kojom stoji još mnogo izazova i još mnogo dobrih rezultata. „Međutim, najvažnija stvar je da vi volite i da živite islam. Važno je da vi date sve od sebe i da se pripremite koliko možete a Bog će pomoći ustrajne“, poručio je ef. Čavčić.  

Ovogodišnje mektepsko takmičenje na nivou Medžlis aIZ-e Mostar održano je u nedjelju 9. Aprila 2017.g. u učionicama Karađoz-begove medrese.   

 

            

Označeno

Zadnje vijesti

Jun 27, 2017

Centralna džamija u Kelnu

Prošlog mjeseca zvanično je završena…
Jun 27, 2017

Mantije od pilećeg mesa

Potrebno je razviti jufku kao za bilo…
Jun 27, 2017

Pseudo Geber

Geber je latinizirano ime muslimanskog…
Jun 27, 2017

B. Dubica: Svečano obilježeni dani ramazanskog Bajrama

Muslimanski vjernici obilježavaju…
Jun 27, 2017

B. Dubica: Učenjem dova i obilaskom mezarja obilježen Dan šehida

Drugi dan ramazanskog Bajrama se u…
Jun 27, 2017

Rohinja su najprogonjenija etnička grupa na svijetu

Dr. Wakar Uddin je rođen je 1954.…
Jun 26, 2017

Srbija: Kampanjom "Za 1000 osmijeha" obradovana i djeca u Loznici i Krupnju

Uprava za vanjske poslove i dijasporu i…
Jun 26, 2017

Kada hafizi okupljaju džemat

U toku mubarek mjeseca u Tuzli su se…
Jun 26, 2017

Udruženje žena MIZ Livno: Kreativna sadaka u zadnjoj trećini ramazana

Aktivistice Udruženja žena MIZ Livno…
Jun 26, 2017

Livno: Bajramski paketići za svu mektebsku djecu

Medžlis IZ Livno već drugu godinu…
Jun 26, 2017

Muftija Dedović: Šehitluci trebaju biti zaštićeni od sveg što im nije primjereno

Obilaskom šehitluka na području Mostara…

bbi magazin

bbi magazin