Baner granice3

Skupština MIZ Travnik: Dodijeljena priznanja istaknutim pojedincima

Skupština MIZ Travnik: Dodijeljena priznanja istaknutim pojedincima
15 Feb
2017

U ponedjeljak, 13. februara 2017. godine, u velikoj sali Općine Travnik održana je IV redovna sjednica Skupštine Medžlisa IZ Travnik.

Sjednicom je predsjedavalo radno predsjedništvo izabrano od strane članova Skupštine u sastavu: mr. Rašid Kasumović– predsjednik,  dr. Hadžib Salkić i Sead-ef. Spahić i bila je podijeljena na svečani i radni dio.

U Svečanom dijelu sjednice su prisustvovali: muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović; premijer SBK Tahir Lendo, načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić; direktor Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdet Šošić; glavni imam MIZ Travnik u periodu od 1995. do 2014. Omer-ef. Meštrovac; te članovi Izvršnog odbora Medžlisa: Samir Kozar, Ahmet Zolota, Ragib Nešust, Hasan-ef. Gazić, Edin-ef. Memić, Elvedin Zelkanović i Salim Keško. Svi oni su dali značajnu podršku radu Medžlisa IZ Travnik u protekloj godini.

U ovom dijelu sjednice prisutnim se obratio predsjednik Medžlisa, mr. Nermin Šušić koji je u ekspozeu govorio o radu Medžlisa u proteklom periodu te uspjesima na svim poljima djelovanja Medžlisa, kao što su vjersko-prosvjetni rad, aktivnosti u oblasti kulture, humanitarni rad, te brojne druge. Pored predsjednika svoje obraćanje su imali muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović i načelnik Općine, Admir Hadžiemrić. 

Nakon obraćanja načelnika predsjednik Medžlisa je upoznao prisutne o odluci Izvršnog odbora Medžlisa da se priznanja „Počasni član Medžlisa“ na ovoj sjednici uruči premijeru Srednjobosanskog kantona Tahiru Lendi za posebna zalaganja i podršku u radu Medžlisa IZ Travnik, nakon čega je upriličena dodjela priznanja i hedije. Priznanje i hediju su Premijeru SBK uručili predsjednik i glavni imam.

U radnom dijelu sjednice razmatran je sljedeći dnevni red:

  1. Usvajanje Zapisnika sa III redovne sjednice Skupštine,
  2. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu za 2016.
  3. Razmatranje i usvajanje Plana rada za 2017.
  4. Razno

Nakon iscrpno podnesenih izvještaja od strane rukovodilaca službi Medžlisa za 2016. godinu i plana rada u 2017. godini u pisanoj formi i skraćenog dijela na samoj sjednici, prisutni su iste usvojili, te iskazali riječi hvale za rad Medžlisa IZ Travnik u 2016. godini.

Prisutnim se u ovom dijelu obratio i predsjednik OO Ilmijje Travnik, Adis-ef. Zelkanović, koji je također pohvalio dobru saradnju sa rukovodstvom Medžlisa, te podršku koju pružaju radu Ilmijje i imamima u džematima.

Posebno je bitno napomenuti stav većine članova Skupšine da je podneseni izvještaj pokazatelj transparentnosti i učinkovitosti rada rukovodstva Medžlisa koji zaslužuje svaku podršku u daljem radu, a posebno što su vidljivi statistički pokazatelji rasta obima rada i prihoda Medžlisa po svakom osnovu.

Označeno

Zadnje vijesti

Mar 30, 2017

Zenica: Delegacija Muftijstva zeničkog posjetila premijera ZE-DO kantona

Delegacija Muftijstva zeničkog, koju je…
Mar 29, 2017

Knjigama rušim predrasude o osobama sa invaliditetom

"Tačno prije pet godina bila sam samo…
Mar 29, 2017

Švedska: Promocija “Tradicija Bosne i Hercegovine – zanati“

U Švedskoj predstavljena knjiga…
Mar 29, 2017

Mostar: Omladinska akija čišćenja grada

Članovi Info-servisa za mlade Medžlisa…
Mar 29, 2017

Zajednička radionica mreže mladih Olova i Kiseljaka

Omladina mreže mladih Kiseljak, na ćelu…
Mar 29, 2017

Učenici iz Srebrenika u Minhenu i Grazu

Učenici mekteba Centar Srebrenik,…
Mar 29, 2017

Žepče: “Izaberi život, pobijedi stid - uradi papa test“

Institut za zdavlje i sigurnost hrane…
Mar 29, 2017

Zenica: Mektebsko takmičenje u učenju Kur'ana u džematu Nemila

U nedjelju, 19.03.2017. godine nakon…
Mar 29, 2017

Aktivnost džemata Mosor povodom Svjetskog dana voda

U nedjelju, 19. marta 2017. godine na…
Mar 29, 2017

Mevlud u Donjim Križevićima

Povod je bio još jedan u nizu mevluda…

bbi magazin