Ramazanska cestitka banner2 mali

Skupština MIZ Travnik: Dodijeljena priznanja istaknutim pojedincima

Skupština MIZ Travnik: Dodijeljena priznanja istaknutim pojedincima
15 Feb
2017

U ponedjeljak, 13. februara 2017. godine, u velikoj sali Općine Travnik održana je IV redovna sjednica Skupštine Medžlisa IZ Travnik.

Sjednicom je predsjedavalo radno predsjedništvo izabrano od strane članova Skupštine u sastavu: mr. Rašid Kasumović– predsjednik,  dr. Hadžib Salkić i Sead-ef. Spahić i bila je podijeljena na svečani i radni dio.

U Svečanom dijelu sjednice su prisustvovali: muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović; premijer SBK Tahir Lendo, načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić; direktor Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdet Šošić; glavni imam MIZ Travnik u periodu od 1995. do 2014. Omer-ef. Meštrovac; te članovi Izvršnog odbora Medžlisa: Samir Kozar, Ahmet Zolota, Ragib Nešust, Hasan-ef. Gazić, Edin-ef. Memić, Elvedin Zelkanović i Salim Keško. Svi oni su dali značajnu podršku radu Medžlisa IZ Travnik u protekloj godini.

U ovom dijelu sjednice prisutnim se obratio predsjednik Medžlisa, mr. Nermin Šušić koji je u ekspozeu govorio o radu Medžlisa u proteklom periodu te uspjesima na svim poljima djelovanja Medžlisa, kao što su vjersko-prosvjetni rad, aktivnosti u oblasti kulture, humanitarni rad, te brojne druge. Pored predsjednika svoje obraćanje su imali muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović i načelnik Općine, Admir Hadžiemrić. 

Nakon obraćanja načelnika predsjednik Medžlisa je upoznao prisutne o odluci Izvršnog odbora Medžlisa da se priznanja „Počasni član Medžlisa“ na ovoj sjednici uruči premijeru Srednjobosanskog kantona Tahiru Lendi za posebna zalaganja i podršku u radu Medžlisa IZ Travnik, nakon čega je upriličena dodjela priznanja i hedije. Priznanje i hediju su Premijeru SBK uručili predsjednik i glavni imam.

U radnom dijelu sjednice razmatran je sljedeći dnevni red:

  1. Usvajanje Zapisnika sa III redovne sjednice Skupštine,
  2. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu za 2016.
  3. Razmatranje i usvajanje Plana rada za 2017.
  4. Razno

Nakon iscrpno podnesenih izvještaja od strane rukovodilaca službi Medžlisa za 2016. godinu i plana rada u 2017. godini u pisanoj formi i skraćenog dijela na samoj sjednici, prisutni su iste usvojili, te iskazali riječi hvale za rad Medžlisa IZ Travnik u 2016. godini.

Prisutnim se u ovom dijelu obratio i predsjednik OO Ilmijje Travnik, Adis-ef. Zelkanović, koji je također pohvalio dobru saradnju sa rukovodstvom Medžlisa, te podršku koju pružaju radu Ilmijje i imamima u džematima.

Posebno je bitno napomenuti stav većine članova Skupšine da je podneseni izvještaj pokazatelj transparentnosti i učinkovitosti rada rukovodstva Medžlisa koji zaslužuje svaku podršku u daljem radu, a posebno što su vidljivi statistički pokazatelji rasta obima rada i prihoda Medžlisa po svakom osnovu.

Označeno

Zadnje vijesti

Maj 29, 2017

Deset dokumentarnih emisija za ramazan

RTV BIR je i ove godine realizirao…
Maj 29, 2017

Ramazanski program Radija BIR

Ramazansko jutro
Maj 29, 2017

Četvrti humanitarni konvoj pomoći za Siriju

Četvrti humanitarni konvoj iz BiH za…
Maj 29, 2017

Kako provesti ramazan

Nakon mjeseca redžeba, evo danas…
Maj 29, 2017

Srebrenik dobio svoj top: Pucnjem topa označeno vrijeme iftara

Paljenjem kandilja na brojnim…
Maj 29, 2017

Hafiska mukabela u Srebreniku

I ove kao i prethodnih godina pred…
Maj 29, 2017

Odjel za ženski aktivizam MIZ-e Srebrenik u posjeti centru osoba s posebnim potrebama

SREBRENIK: 26. maj 2017. godine - Odjel…
Maj 29, 2017

Izlet na Vlašić za polaznike mekteba

U subotu, 20. maja 2017. godine,…
Maj 29, 2017

Iftar u Mostaru

Zajednički iftar uposlenika Medžlisa…
Maj 29, 2017

Svečano otvoren edukativni centar Gunja

Stanovništvo Gunje dobilo mjesto za…
Spomen obilježije otkrila djeca  i supruge  šehida
Maj 29, 2017

Otkriveno spomen obilježije u mz opšenik u žepču

Spomenik šehidima i civilnim žrtvama…

bbi magazin

bbi magazin