Ramazanska cestitka banner2 mali

Zenica: Održano predavanje hfz. Nedima Botića u Ensar džamiji

Zenica: Održano predavanje hfz. Nedima Botića u Ensar džamiji
19 Feb
2017

U petak, 17. februara 2017., u zeničkoj Ensar džamiji je održano predavanje hafiza Nedima Botića na temu „Kako postati hafiz Kur'ana“.


Predavanje je uveličala brojna publika, učenici hifza i cijenjeni gosti, među kojima i mr. Jakub Salkica, glavni imam MIZ Zenica, mr.hfz. Enes Beganović, imam Čaršijske džamije u Zenici, te dr. hfz. Safet Husejnović, imam Sejmenske džamije i voditelj Škole hifza Sejmen.

Organizatori predavanja su MIZ Zenica, Škola hifza Muftijstva zeničkog, Škola hifza Sejmen i džemat Babina Rijeka (MIZ Zenica). Želja organizatora je bila da se u publici probudi veća želja za učenjem Kur'ana i posebno njegovim učenjem napamet. Hafizi Kur'ana su plemići i ukras ummeta Muhammeda, a.s.

U predavanje je hafiz Botić istakao da je učenje Kur'ana najbolja investicija u naš dunjaluk i ahiret. Vrijeme trebamo uložiti u ono od čega ćemo imati koristi na oba svijeta, tj. u činjenju dobrih djela. Jedno od najbržih načina da steknemo veliki broj hajrata i ljubav Allaha, dž.š., jeste učenje Kur'ana. Svi koji se odluče na put hifza, trebaju voditi računa o iskrenosti i odlučnosti, moraju biti voljni da ulože što god je potrebno da ostvare cilj. U životu učenika hifza, Kur'an treba biti prioritet broj jedan, sa njim trebaju zanoćii, i sa njegovim učenjem otpočeti dan. Neki od praktičnih savjeta koji pomažu u procesu hifza su: majčina dova, podrška porodice, iskusan muhafiz i ustrajnost u pridržavanju plana učenja.

„Želim da se zahvalim mojim domaćinima u Zenici, mr. Jakubu Salkici, glavnom imamu MIZ Zenica, dr. hfz. Mevludinu Dizdareviću, imamu Ensar džamije i dr. hfz. Safetu Husejnoviću, voditelju Škole hifza Sejmen na prelijepom  dočeku, podršci i saradnji. Želim da se zahvalim i svima koji su došli u petak naveče u Ensar džamiju. Iz Zenice nosim prelijepe uspomene i u srcu puno dragih insana koje sam sreo i mnoge po prvi put upoznao. Molim Allaha, dž.š., da ih sve nagradi najljepšim nagradama i da vam podari puno uspjeha i bereketa u životu i radu.“, istakao je hfz. Botić.

Zadnje vijesti

Maj 29, 2017

Deset dokumentarnih emisija za ramazan

RTV BIR je i ove godine realizirao…
Maj 29, 2017

Ramazanski program Radija BIR

Ramazansko jutro
Maj 29, 2017

Četvrti humanitarni konvoj pomoći za Siriju

Četvrti humanitarni konvoj iz BiH za…
Maj 29, 2017

Kako provesti ramazan

Nakon mjeseca redžeba, evo danas…
Maj 29, 2017

Srebrenik dobio svoj top: Pucnjem topa označeno vrijeme iftara

Paljenjem kandilja na brojnim…
Maj 29, 2017

Hafiska mukabela u Srebreniku

I ove kao i prethodnih godina pred…
Maj 29, 2017

Odjel za ženski aktivizam MIZ-e Srebrenik u posjeti centru osoba s posebnim potrebama

SREBRENIK: 26. maj 2017. godine - Odjel…
Maj 29, 2017

Izlet na Vlašić za polaznike mekteba

U subotu, 20. maja 2017. godine,…
Maj 29, 2017

Iftar u Mostaru

Zajednički iftar uposlenika Medžlisa…
Maj 29, 2017

Svečano otvoren edukativni centar Gunja

Stanovništvo Gunje dobilo mjesto za…
Spomen obilježije otkrila djeca  i supruge  šehida
Maj 29, 2017

Otkriveno spomen obilježije u mz opšenik u žepču

Spomenik šehidima i civilnim žrtvama…

bbi magazin

bbi magazin