Palestina baner mali

G. Vakuf: Održana prva Večer Kur'ana i ilahija za žene u džematu Bistrica

  • Autor  Nedim Botić
  • Objavljeno u Medžlisi
G. Vakuf: Održana prva Večer Kur'ana i ilahija za žene u džematu Bistrica
27 Feb
2017

 U subotu, 25. februara, je u džematu Bistrica (MIZ Gornji Vakuf) održana prva Večer Kur'ana i ilahija za žene u ovom džematu i Travničkom muftijstvu, manifestacija za koju se organizatori nadaju da će prerasti u tradicionalnu.

Organizatori su MIZ Gornji Vakuf, Ured za brak i porodicu Medžlisa, Asocijacija žena 'Nur' Gornji Vakuf i džemat Bistrica. Prisutni su uživali u nadahnutom učenju Kur'ana i ilahija muallima hfz. Amele Šehić, Senide Kustura-Balić, Dženane Delić i Enise Meštrovac. Gost predavač je bila Enisa Meštrovac koja je džematlijke podsjetila na važnost međuljudskih odnosa.

„Svako od nas treba da bude selam (mir) za druge, gdje god da se pojavimo. Ako hoćemo mijenjati svijet, trebamo krenuti od sebe, svoje porodice, onoga na što možemo uticati. Naš Gospodar poručuje u Kur'anu da neće promijeniti stanje jednog naroda dok oni sami sebe ne promijene. Budimo promjena koju želimo da vidimo u društvu“, istakla je Enisa Meštrovac.

U subotu je Bistrica sijala nurom Kur'ana, spominjanja Allaha i Poslanika, a.s. Večer Kur'ana je okupila brojnu publiku, željnu da napoje duše sa čistog vrela Objave. Ozarena lica gošći i džematlijki, sestrinska ljubav u srcima i ugodni trenuci druženja su najbolji pokazatelj da je ova manifestacija ne samo ispunila, već i premašila očekivanja organizatora. Posebne zasluge pripadaju Nijazu ef. Kesi, imamu džemata Bistrica, i njegovoj supruzi Besimi Keso koji su uložili veliki trud da organizacija protekne u najboljem redu.

„Džemat Bistrica je imao čast da organizuje prvu Večer Kur'ana i ilahija za žene u našem medžlisu, a i Travničkom muftijstvu. Velika je to počast, ali i odgovornost da sa radom nastavimo i u budućnosti. Zahvaljujemo se našim gošćama i muallimama iz Bugojna i Sarajeva na dolasku i učenju koje dira u srce. Zahvaljujemo se i našim džematlijkama koje su prisustvom uljepšale ovaj događaj. Molim Allaha, dž.š., da ih sve nagradi iz Svoje hazne i ukabuli i u sevap upiše večerašnj druženje.Takođe se zahvaljujemo i džematskom odboru koji je pomogao organizaciju ove svečanosti.“, izjavio je Nijaz-ef. Keso, imam džemata Bistrica.

 

Zadnje vijesti

Jun 29, 2017

Kiseljak: Humanitarna akcija

Medžlis islamske zajednice Kiseljak…
Jun 29, 2017

Živinice: Paketi za jetime

Protekle sedmice Sektor za rad sa…
Jun 29, 2017

Ovogodišnji program Musalle u Sanskom Mostu

Ovogodišnja vjersko kulturna…
Jun 29, 2017

Izložba o Ajvatovici

U Travniku organizovana izložba…
Jun 28, 2017

Prilog Federalne TV o Mreži mladih

Federalna televzija snimila je prilog o…
Jun 28, 2017

Fetve: Lažni podaci o mjestu prebivališta

Živim kao podstanar u stanu u Sarajevu.…
Jun 28, 2017

Svečano otvorena BBI filijala u Bijeljini

BBI banka, filijala Bijeljina otvorena…
Jun 28, 2017

Pokrenut proces osnivanja Islamske zajednice Bošnjaka u Italiji

Delegacija IZ u BiH posjetila Bošnjake…
Jun 28, 2017

Bajram u Konjicu

Na području MIZ Konjic centralna…
Jun 28, 2017

Muftija Fazlović: Budimo u vjeri iskreniji i u dobrim djelima istrajniji

Muftija Fazlović: Budimo u vjeri…
Jun 28, 2017

Ramazanski Bajram u Žepču

ŽEPČE, 27.JUNI- Na području MIZ Žepče…

bbi magazin

bbi magazin