Srebrenica majke 1

Skupština Medžlisa Sarajevo

Skupština Medžlisa Sarajevo
02 Mar
2017

U četvrtak 23. februara 2017. godine u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, održana je III redovna sjednica Skupštine MIZ-e Sarajevo.

Nakon učenja odlomka iz Časnog Kur'ana od strane hfz.mr. Maid ef. Ibrahimovića, predsjednik IO MIZ Sarajevo g. Jusuf Zahiragić je poselamio prisutne delegate poželivši im uspješan rad, nakon čega je pozvao muftiju sarajevskog dr. Enes ef. Ljevakovića da se obrati. Muftija Ljevaković je govorio o značaju džemata i džematskih aktivnosti, poručivši prisutnim delegatima da svi zajedno trebaju uložiti poseban trud i napor na polju povećanja članstva u Islamskoj zajednici te posebno na polju rada sa mladima gdje postoji dosta prostora za napredak. Muftija se u svom izlaganju dotaknuo i aktuelnog pitanja formiranja Mreže mladih sarajevskog muftijstva, predstaviviši aktivnosti na tom polju.

Članovi Skupštine su u nastavku sjednice izvršili izbor radnog predsjedništva u sastavu: Nurif ef. Herić, predsjednik te Zijad ef. Suljić i Enver ef. Hošić, članovi, nakon čega su delegati jednoglasno usvojili predloženi Dnevni red. Uslijedilo je razmatranje i usvajanje prijedloga Izvještaja o radu IO MIZ Sarajevo u 2016. godini te izvještaja stručnih službi. U okviru ove tačke Izvještaj o radu IO MIZ Sarajevo u 2016. godini iznio je g. Esad Karahmet, sekretar MIZ Sarajevo, koji je detaljno predstavio administrativno poslovanje MIZ Sarajevo. G. Karahmet je govorio i o saradnji sa organima u okviru i izvan Islamske zajednice, izgradnji i obnovi vjerskih objekata, stanju sa mezaristanima, vakufskoj imovini te radu stručnih službi. Izvještaj o radu Vjersko-prosvjetne službe MIZ Sarajevo u 2016. godini delegatima je predstavio glavni imam MIZ Sarajevo dr. Ferid ef. Dautović. Dr. Dautović je govorio prvenstveno o organizaciji i aktivnostima koje je VPS MIZ Sarajevo poduzela na unapređenju vjerskog života, ali i o brojnim drugim aktivnostima poput: organizacije mektebske nastave i pitanja njenog unapređenja i popularizacije kroz brojne aktivnosti; zatim stanje po pitanju vjeronauke u školama i vrtićima; organizacije brojnih seminara, radionica i raznih vidova edukacije te posebno rada sa omladinom; segment ženskog aktivizma i rada na polju društvene brige gdje su se u 2016. godini poduzele brojne aktivnosti sa dosta programskih sadržaja.

Izvještaj o finansijskom poslovanju MIZ Sarajevo za proteklu godinu prezentovala je šefica računovodstva MIZ Sarajevo g. Ismeta Sućeska, koja je detaljno iznijela stanje po pitanju prihoda i rashoda u 2016. godini. Nakon predstavljanja svih Izvještaja o radu u protekloj godini, te plodonosne diskusije po tim pitanjima, članovi Skupštine su jednoglasno potvrdili i usvojili ponuđene Izvještaje, kao i Plan rada IO MIZ Sarajevo te Finansijski plan MIZ Sarajevo za 2017. godinu.

Označeno

Zadnje vijesti

Apr 27, 2017

Mevlud u Prači

Džemat Prača-Hrenovica (Medžlis IZ…
Apr 27, 2017

Gradačac: Asocijacija žena posjetila ”Kutak radosti”

U četvrtak, 27.04.2017. godine,…
Apr 27, 2017

Predramazansko savjetovanje Muftijstva bihaćkog

Na poziv muftije Hasan-ef. Makića u…
Apr 27, 2017

Smisao Ibn Arebījevog govora o vudžūdu

Ibn ‘Arebījeva glavna tema uvijek je…
Apr 27, 2017

Muftijstvo koje procentualno ima skoro najviše vakifa u Bosni i Hercegovini

U sklopu sedme manifestacije «Dani…
Apr 27, 2017

Reisu-l-ulema mladima: Ne bojte se ljudi, bojte se Boga

Sarajevo, 27. april 2017. (MINA) -…
Apr 27, 2017

Počela registracija medija i novinara za 8. Sarajevo Business Forum

Registracija medija i novinara…
Apr 27, 2017

Vodeći poslovni ljudi iz Omana u posjeti BBI banci

U organizaciji BBI banke i BBI VIP…
Apr 26, 2017

Izbor IZ za saradnju je humanitarna organizacija Emmaus

Jučer je u Europskom parlamentu u…
Apr 26, 2017

Proglašeni najbolji radovi za najsadržajniju hutbu o temi “Mladi i džemat“

Uprava za vjerske poslove, odjel za…
Apr 26, 2017

Tribina "Religija u SFRJ i DDR"

Učesnici ove tribine će biti dr. Hilmo…

bbi magazin