Palestina baner mali

Skupština Medžlisa Sarajevo

Skupština Medžlisa Sarajevo
02 Mar
2017

U četvrtak 23. februara 2017. godine u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, održana je III redovna sjednica Skupštine MIZ-e Sarajevo.

Nakon učenja odlomka iz Časnog Kur'ana od strane hfz.mr. Maid ef. Ibrahimovića, predsjednik IO MIZ Sarajevo g. Jusuf Zahiragić je poselamio prisutne delegate poželivši im uspješan rad, nakon čega je pozvao muftiju sarajevskog dr. Enes ef. Ljevakovića da se obrati. Muftija Ljevaković je govorio o značaju džemata i džematskih aktivnosti, poručivši prisutnim delegatima da svi zajedno trebaju uložiti poseban trud i napor na polju povećanja članstva u Islamskoj zajednici te posebno na polju rada sa mladima gdje postoji dosta prostora za napredak. Muftija se u svom izlaganju dotaknuo i aktuelnog pitanja formiranja Mreže mladih sarajevskog muftijstva, predstaviviši aktivnosti na tom polju.

Članovi Skupštine su u nastavku sjednice izvršili izbor radnog predsjedništva u sastavu: Nurif ef. Herić, predsjednik te Zijad ef. Suljić i Enver ef. Hošić, članovi, nakon čega su delegati jednoglasno usvojili predloženi Dnevni red. Uslijedilo je razmatranje i usvajanje prijedloga Izvještaja o radu IO MIZ Sarajevo u 2016. godini te izvještaja stručnih službi. U okviru ove tačke Izvještaj o radu IO MIZ Sarajevo u 2016. godini iznio je g. Esad Karahmet, sekretar MIZ Sarajevo, koji je detaljno predstavio administrativno poslovanje MIZ Sarajevo. G. Karahmet je govorio i o saradnji sa organima u okviru i izvan Islamske zajednice, izgradnji i obnovi vjerskih objekata, stanju sa mezaristanima, vakufskoj imovini te radu stručnih službi. Izvještaj o radu Vjersko-prosvjetne službe MIZ Sarajevo u 2016. godini delegatima je predstavio glavni imam MIZ Sarajevo dr. Ferid ef. Dautović. Dr. Dautović je govorio prvenstveno o organizaciji i aktivnostima koje je VPS MIZ Sarajevo poduzela na unapređenju vjerskog života, ali i o brojnim drugim aktivnostima poput: organizacije mektebske nastave i pitanja njenog unapređenja i popularizacije kroz brojne aktivnosti; zatim stanje po pitanju vjeronauke u školama i vrtićima; organizacije brojnih seminara, radionica i raznih vidova edukacije te posebno rada sa omladinom; segment ženskog aktivizma i rada na polju društvene brige gdje su se u 2016. godini poduzele brojne aktivnosti sa dosta programskih sadržaja.

Izvještaj o finansijskom poslovanju MIZ Sarajevo za proteklu godinu prezentovala je šefica računovodstva MIZ Sarajevo g. Ismeta Sućeska, koja je detaljno iznijela stanje po pitanju prihoda i rashoda u 2016. godini. Nakon predstavljanja svih Izvještaja o radu u protekloj godini, te plodonosne diskusije po tim pitanjima, članovi Skupštine su jednoglasno potvrdili i usvojili ponuđene Izvještaje, kao i Plan rada IO MIZ Sarajevo te Finansijski plan MIZ Sarajevo za 2017. godinu.

Označeno

Zadnje vijesti

Jun 29, 2017

Kiseljak: Humanitarna akcija

Medžlis islamske zajednice Kiseljak…
Jun 29, 2017

Živinice: Paketi za jetime

Protekle sedmice Sektor za rad sa…
Jun 29, 2017

Ovogodišnji program Musalle u Sanskom Mostu

Ovogodišnja vjersko kulturna…
Jun 29, 2017

Izložba o Ajvatovici

U Travniku organizovana izložba…
Jun 28, 2017

Prilog Federalne TV o Mreži mladih

Federalna televzija snimila je prilog o…
Jun 28, 2017

Fetve: Lažni podaci o mjestu prebivališta

Živim kao podstanar u stanu u Sarajevu.…
Jun 28, 2017

Svečano otvorena BBI filijala u Bijeljini

BBI banka, filijala Bijeljina otvorena…
Jun 28, 2017

Pokrenut proces osnivanja Islamske zajednice Bošnjaka u Italiji

Delegacija IZ u BiH posjetila Bošnjake…
Jun 28, 2017

Bajram u Konjicu

Na području MIZ Konjic centralna…
Jun 28, 2017

Muftija Fazlović: Budimo u vjeri iskreniji i u dobrim djelima istrajniji

Muftija Fazlović: Budimo u vjeri…
Jun 28, 2017

Ramazanski Bajram u Žepču

ŽEPČE, 27.JUNI- Na području MIZ Žepče…

bbi magazin

bbi magazin