Srebrenica majke 1

Sarajevo: Održan plivački miting mekteba

Sarajevo: Održan plivački miting mekteba
06 Mar
2017

Na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu, u srijedu 01. marta 2017. godine na Dan nezavisnosti, održan je V. plivački miting sarajevskih mekteba. Takmičenje je bilo revijalnog karaktera, s ciljem popularizacije mektebske nastave među djecom osnovnoškolskog uzrasta, kroz vanastavne – sportske aktivnosti.

Na Mitingu je nastupilo 140 takmičara, koji su predstavljali 37 sarajevskih mekteba. Organizator ove sportske manifestacije je već tradicionalno MIZ Sarajevo uz suorganizaciju JP “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o. Sarajevo.

Nakon svečanog defilea svih učesnika predvođenih njihovim muallimima, ašereta koje je proučio Mustafa ef. Isaković i intoniranja himne Bosne i Hercegovine, učesnicima ove sportske manifestacije obratio se g. Avdija Hasanović, direktor Olimpijskog bazena Sarajevo poželivši uspjeh u takmičenju i zahvalivši se MIZ-e Sarajevo što vrši promociju mektebske nastave na ovakav način i kroz druge vannastavne aktivnosti.

Prisutnima se obratio i glavni imam MIZ-e Sarajevo dr. Ferid ef. Dautović, koji je V. miting sarajevskih mekteba svečano proglasio otvorenim poručivši kako je ova aktivnost na tragu preporuke Božijeg Poslanika a.s. da našu djecu trebamo naučiti između ostalog i plivanju ali i tome da vole svoju domovinu. Učesnici na V. plivačkom mitingu su su takmičili u disciplinama: 25m slobodno sa daskom, 50m slobodno i štafeta 4x50m.

Najuspješniji na ovom izuzetno zanimljivom takmičenju su bili polaznici mekteba Istiklal sa 64 boda, drugi su bili polaznici mekteba Vrbanjuša sa 48 bodova, a treće mjesto u ukupnom poretku pripalo je polaznicima mekteba Grbavica II sa 46 bodova.

Koordinator mitinga je bio zamjenik glavnog imama Malik ef. Šljivo, uz tehničku asistenciju Elvedin ef. Klisure. Delegat mitinga je bio Nurko Čaušević, dok je funkciju glavnog sudije obavila Enisa Beganović. Miting je za razliku od ranijih bio dobro posjećen od strane roditelja i zainteresovanih građana, koji su mogli uživati u izuzetno zanimljivim utrkama sarajevskih mekteblija, koji su nagrađeni diplomama, medaljama i peharima koje je uručio zamjenik glavnog imama Malik ef. Šljivo. 

Rezultate možete pogledati OVDJE.

Označeno

Zadnje vijesti

Apr 27, 2017

Mevlud u Prači

Džemat Prača-Hrenovica (Medžlis IZ…
Apr 27, 2017

Gradačac: Asocijacija žena posjetila ”Kutak radosti”

U četvrtak, 27.04.2017. godine,…
Apr 27, 2017

Predramazansko savjetovanje Muftijstva bihaćkog

Na poziv muftije Hasan-ef. Makića u…
Apr 27, 2017

Smisao Ibn Arebījevog govora o vudžūdu

Ibn ‘Arebījeva glavna tema uvijek je…
Apr 27, 2017

Muftijstvo koje procentualno ima skoro najviše vakifa u Bosni i Hercegovini

U sklopu sedme manifestacije «Dani…
Apr 27, 2017

Reisu-l-ulema mladima: Ne bojte se ljudi, bojte se Boga

Sarajevo, 27. april 2017. (MINA) -…
Apr 27, 2017

Počela registracija medija i novinara za 8. Sarajevo Business Forum

Registracija medija i novinara…
Apr 27, 2017

Vodeći poslovni ljudi iz Omana u posjeti BBI banci

U organizaciji BBI banke i BBI VIP…
Apr 26, 2017

Izbor IZ za saradnju je humanitarna organizacija Emmaus

Jučer je u Europskom parlamentu u…
Apr 26, 2017

Proglašeni najbolji radovi za najsadržajniju hutbu o temi “Mladi i džemat“

Uprava za vjerske poslove, odjel za…
Apr 26, 2017

Tribina "Religija u SFRJ i DDR"

Učesnici ove tribine će biti dr. Hilmo…

bbi magazin