Printaj ovu stranu

Palestinka vodeći operater na američkoj svemirskoj letjelici Orion

Autor: Agencije Maj 02, 2015 0

Soha al - Qeshawi iz Pojasa Gazze je glavni operater na savremenoj NASA svemirskoj letjelicu Orion. Ona je odgovorna za softversko - hardversku integraciju i testiranje kako bi se osiguralo ispravno funkcioniranje letjelice.

Priča o Sohi al - Qeshawi objavljen je na arapskoj Facebook stranici NASA-e, kao primjer američke uspješne priče. Al Qeshawi radi i na testiranju kompletnog sistem, od lansiranja, kroz let i natrag na zemlju.
“Kao mlada djevojka odrastajući u Gazzi, uvijek sam voljela gledati serije o letovima svemirskih brodova, to me je oduševljavalo. Zato sam odlučila da postanem dio svemirskog programa”, kazala je Al Qeshawi govoreći o tome šta ju je inspiriralo za ovo zanimanje.

Završila je studij informatike, softverski inženjering na University Houston u Sjedinjenim Državama. Kako je pokazala izvrsne rezultate to joj je otvorilo vrata za rad u NASA. Govoreći o načinu kako radi kada naiđe na probleme u svom radu kaže:„Suočavanje sa bilo kojim problemom na poslu za mene je samo još veće i ponovno otvaranje svemira i njegovih tajni. To je jedinstveno iskustvo. Ulaziti u problem, pronalaziti rješenje koje vam otvara tajne prirode, tajne stvaranja“, izvijestile su agencije.