Printaj ovu stranu

Liga muslimanskog svijeta osuđuje oružani napad u egipatskoj provinciji Minja

Autor: Maj 29, 2017 0

Generalni sekretarijat Lige muslimanskog svijeta je osudio oružani napad koji se dogodio u egipatskoj provinciji Minja što je dovelo do velikog broja ubijenih i ranjenih. Rabita ponavlja da ovakav zločinački postupak odražava zlo i bijedu terorističkog ekstremizma uzimajući metode vjerolomstva i izdaje, a takav izbor nema nikakvih vrijednosti, norme i vjerodostojnosti.

Ovo se nalazi u saopštenju NJ. E. Generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta, dr. Muhameda bin Abdulkerima Al-Isa, u kojem je naglasio stav Lige muslimanskog svijeta spram ovih terorističkih akata koji nemaju nikakve veze sa islamom i svrstavaju se u najteže ljudske zločine.

Al-Isa je dodao da takva zločinačka djela neće narušiti visoke vrijednosti koje zastupaju harmoniju, ljubav, saradnju i suživot ističući da svi muslimani stoje protiv djela tih terorističkih grupa.

Nj. E. je pozvala egipatski narod na udruženje sa svim njegovim komponentama da se ne bi pružila šansa ovim teroristima te da se zaustavi njihov zločin koji ima za cilj destabilizaciju sigurnosti i stabilnosti i udar na nacionalnu strukturu, a sve to u kontekstu jadnih i očajničkih pokušaja da izazove smutnju u skladnom egipatskom društvu. Nj. E. Generalni sekretar Rabite u ime Lige muslimanskog svijeta izražava najdublje saučešće vladi, egipatskom narodu i porodicama žrtava moleći Svevišnjeg Gospodara za brz oporavak povrijeđenih.

Liga muslimanskog svijeta u BiH i

Kulturni centar princeze Dževhere Bugojno