Printaj ovu stranu

Konkurs za novih 100 stipendija BBI banke iz fonda „Sheikh Saleh Kamel“

Autor: Avgust 05, 2019 0

Bosna Bank International (BBI) nastavlja sa podjelom stipendija iz Fonda „Sheikh Saleh Kamel“. Pravo na prijavu za konkurs imaju djeca bez jednog ili oba roditelja, učenici osnovnih i srednjih škola i redovni studenti fakulteta, državljani Bosne i Hercegovine, sa teritorije regiona jugozapadne BiH, koji obuhvaća teritorije Herecegovačko-neretvanskog kantona, Zapadno-hercegovačkog i Kantona 10, te općine: Trebinje, Ljubinje, Bileća, Berkovići, Nevesinje, Istočni Mostar, Gacko, Kalinovik i Foča.

Visina mjesečne stipendije koja se isplaćuje u 12 jednakih rata iznosi protuvrijednost iznosa od USD 100,00 i isplaćuje se u KM, a kandidati zainteresirani za učešće na konkursu trebaju u roku od 30 dana od dana objavljivanja konkursa dostaviti aplikacjiu lično/osobno predajom u prostorijama podružnice/poslovnice BBI banke u Konjicu, Mostaru ili Stocu.

Prednost pod istim uvjetima sa ostalim kandidatima imaju studenti i učenici iz porodica šehida, odnosno poginulih boraca, odnosno studenti/učenici u čijim porodicama postoje pripadnici RVI preko 50%, civilnih žrtava rata stepena invaliditeta iznad 70%, logoraša i demobiliziranih boraca.

Planirano je da se dodijeli 100 stipendija za navedeni region, a komisija će razmatrati sve potpune prijave zaprimljene do petka, 30.08.2019. g. do 12:00 sati. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatni BBI info telefon: 0800 200 20 ili putem e-maila: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Konkurs sa svim detaljima i listom potrebne dokumentacije možete preuzeti ovdje.

Povezani članci (po oznakama)