Printaj ovu stranu

Više od 1000 stipendija za najbolje učenike

Autor: redakcija Februar 11, 2015 0

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) svake godine uspješno organizira testiranje za stipendije gdje se pruža prilika svim učenicima 4. razreda srednjih škola da pokažu svoje znanje i dobiju priliku da studiraju na našem Univerzitetu. Stoga nam je čast pozvati Vas na ovogodišnje Testiranje za stipendije koje će se održati u petak, 20. marta 2015. godine na IUS-u sa početkom u 14:00 časova.

 

U cilju realizacije aktivnosti koje su usmjerene ka unapređenju visokog obrazovanja, prvenstveno na način da se mladim ljudima pruži mogućnost kvalitetnog školovanja, Internacionalni univerzitet u Sarajevu svake godine daje podršku učenicima i studentima, u formi dodjele tri vrste stipendija/popusta na školovanje i to:

 

• Najboljim učenicima srednjih škola u BiH i regionu,

• Nabolje rangiranim kandidatima koji polože prijemni ispit iz testa općeg znanja i matematike,

• Studentima koji nakon prve godine studija na IUS-u ostvare visok prosjek ocjena.

 

Stipendije / popusti na školovanje koji se dodjeljuju mogu biti: potpuni, tj. 100% stipendije, koje pokrivaju sve troškove školarine na IUS-u, ili djelimične od 10% do 90%. Cilj ove vrste stipendiranja je podsticanje i promoviraje znanja i sposobnosti kao posebne vrline kod mladih ljudi. Sve navedene vrste stipendija odnose se na četverogodišnji studij na jednom od fakulteta IUS-a (uključujući i Školu engleskog jezika, za kandidate koji moraju pohađati intenzivne časove engleskog jezika).

 

Za 2015. godinu, Internacionalni univerzitet u Sarajevu je obezbjedio više od 1000 stipendija za najuspješnije studente, a pored testiranja, u petak će se održati i Dan otvorenih vrata IUS-a gdje će učenici imati priliku saznati više o fakultetima i svim studijskim programima.

 

Uslovi za pristup testiranju su:

 

• Državljani BiH ili regiona (Srbija, Crna Gora, Slovenija, Hrvatska, Kosovo, Makedonija)

• Maturanti srednjih škola, kao i drugi kandidati koji su završili srednju školu, bez obzira na starosnu dob

• Kandidati imaju pravo samo jednom izaći na testiranje

• Potrebno je sa sobom ponijeti ličnu kartu ili drugi identifikacijski dokumenat sa fotografijom.

 

Prijava za testiranje je obavezna i to se može učiniti na: http://stipendija.ius.edu.ba/. Rezultati testova bit će objavljeni najkasnije 5 dana nakon dana testiranja na IUS web stranici i oglasnoj ploči.

 

*Izlazak na testiranje se ne naplaćuje.

 

http://stipendija.ius.edu.ba/

http://www.ius.edu.ba