Printaj ovu stranu

Džemat platio troškove postdiplomskog studija svom imamu

Autor: Juni 15, 2015 0

Na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu danas je magistrirao Muhamed-ef. Hafizović s temom „Predstavljanje islama u djelu Darka Tanaskovića“

Komisija u sastavu: dr. Adnan Silajdžić (mentor), dr. Rešid Hafizović (predsjednik) i dr. Samir Beglerović (član) rad su ocijenili važnim za naučnu ali i širu javnost s obzirom da se srbijanski profesor Darko Tanasković duži niz godina bavi muslimanima Balkana i islamom općenito, čime je postao priznat orijentalista u svijetu, a dosad niko nije analizirao na koji način piše i predstavlja islam u svijetu.

U svom završnom obraćanju Muhamed-ef. je kazao da mu je njegov bivši džemat Bojnik, MIZ Sarajevo, kao poklon obećao snositi troškove strudija kako bi završio magistrasku tezu p aje tako platio više od pola troškova.

Muhamed-ef. je rođen 1981. godine u Srebrenici. Bez oca je ostao u toku agresije na BiH. Završio je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu, Fakultet islamskih nauka u Sarajevu kao jedan od najboljih studenata. Nakon što je dobio radno mjesto na Fakultetu u biblioteci prihvatio je poziciju imama u džematu Bojnik. Prošle godine je postao imam u džamiji Ali-pašina u Sarajevu. Profesionalno usavršavanje je imao u Egiptu na Al-Azharu. Oženjen je i otac dvoje djece.