Printaj ovu stranu

Novi Pazar: XVII sportski susreti imama i uposlenika IZ-a u regionu

Autor: Edin Spahić Juli 31, 2015 0

Gost u okviru jutarnjeg programa radija BIR, u četvrtak 30.7.2015. godine, bio je potpredsjednik Glavnog odbora Udruženja Ilmijje IZ u BiH Nesib ef. Hadžić, koji je ujedno i glavni imam Oružanih snaga BiH, ali i predsjednik Ilmijjinog Odbora za sport

Povod za ovo gostovanje su XVII sportski susreti članova Udruženja Ilmijje i uposlenika IZ u BiH i regionu. Ovogodišnji sportski susreti će se održati u Novom Pazaru od 02.- 5. augusta. Nesib ef. Hadžić je gostujući u programu radija BIR poručio kako je sve spremno za još jedno izdanje, popularno zvane hodžijade:

 

“Mi smo u okviru priprema za ovogodišnje susrete, već 07. juna upriličili sastanak sa predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftijom dr. Mevlud-ef. Dudićem, kada smo postigli dogovor o svim pojedinostima vezanim za XVII sportske susrete. Sve je spremno i izvršili smo sve potrebne pripreme, zato što smo krenuli na vrijeme. Naš ovogodišnji domaćin je Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, i ne sumnjamo da će biti dobri domaćini, po čemu su oni i poznati!”

Na XVII sportskim susretima u Novom Pazaru učešće će uzeti predstavnici svih muftiluka iz BiH, predstavnici IZ-e u Crnoj Gori, imami IZ-e sa Kosova i domaćini ispred sandžačkog muftijstva

Takmičenja će se odvijati u Novom Pazaru i to u disciplinama futsal, odbojka, košarka, šah i stoni tenis, dok se takmičenja iz atletike i streljaštva ove godine neće održati zbog nepostojanja uslova za spomenute discipline. Okupljanje učesnika je u nedjelju 02. augusta, dok će ceremonija otvaranja XVII sportskih susreta biti upriličena u ponedjeljak 03. augusta u 8 sati i 30 minuta.

 U izjavi za radio BIR dr. Mevlud Dudić je izrazio zadovoljstvo što su oni domaćini ovogodišnjih sportskih susreta:

 “Mi uz Božiju pomoć željno iščekujemo sve učesnike XVII sportskih susreta i nastojaćemo biti domaćini kako to znamo i umijemo!” Domaćini će pripremiti dosta sadržaja za učesnike ovogodišnjih susreta, uključujući edukativna predavanja te izlet za sve učesnike. XVI sportski susreti su održani prošle godine u Tuzli, a najuspješnija ekipa je bio tim sandžačkog muftijstva, koji će ove godine biti domaćin. Ovi sportski susreti iz godine u godinu postaju mjesto susreta imama i uposlenika islamskih zajednica iz regiona, koje pored sporta i sportskih nadmetanja ima za cilj međusobno upoznavanje i druženje. Također, ono što odlikuje učesnike ovih susreta jeste fair-play igra i lijepo ponašanje, zbog čega ovi susreti doprinose jačanju i afirmaciji Udruženja Ilmijje, Islamske zajednice u BiH, te islamskih zajednica u regionu!

 

BIR.ba