Printaj ovu stranu

CLPU: Održan peti seminar za trenere i saradnike

Autor: Nedim Botić Avgust 07, 2015 0

Centar za lično i profesionalno usavršavanje (CLPU) je u periodu od 05.08. – 06.08. 2015. godine organizovao peti po redu seminar za trenere i poslovne saradnike. Predavač je bio Jasir el-Huzejmi, jedan od najpoznatijih eksperata iz oblasti razvoja ličnih vještina na području Bliskog Istoka.

Dvodnevni program pod nazivom “Napredne vještine treninga” je, pored teoretske osnove, obilovao radionicama, praktičnim primjerima i zadacima koji su polaznicima omogućili efikasno usvajanje novih znanja i vještina neophodnih za produktivan rad s ciljnim kategorijama društva, posebice mladima. Polaznici su imali priliku da se upoznaju s načinima lakše pripreme i organizacije materijala za seminar, pravilnom odabiru teme, fazama i rasporedu dijelova unutar seminara, izvorima materijala, čestim greškama predavača, savjetima vezanim za poboljšanje verbalne i neverbalne komunikacije, te primjerima radionica i edukativnih aktivnosti.

Edukaciji je prisustvovalo ukupno 23 trenera CLPU-a, te poslovnih saradnika Centra kojima su nakon završetka treninga uručeni odgovarajući certifikati o prisustvovanju seminaru.

U razgovoru za portal Preporoda, predavač Jasir el-Huzejmi je iskazao veliko zadovoljstvo prikazanim znanjem i angažmanom polaznika seminara, istakavši da je to pokazatelj i njihovog kvalitetnog rada na terenu. Općeniti cilj seminara jeste prenošenje novih, kvalitetnih informacija i znanja polaznicima, s ciljem poboljšanja kvalitet njihovog života u svim segmentima.

“Posjetio sam mnoge zemlje, i obično ne idem ponovo u zemlju koju sam već obišao. Bosna je izuzetak, zbog ozbiljnih ljudi i kvalitetnih polaznika seminara. Gotovo da sam zaplakao kada sam ponovo pozvan, jer su mi rekli da je sjemenka koja je posađena 2008. godine sada izrasla u veliko stablo. Moja sreća se ogleda u tome što sam učestvovao u sađenju, počecima ovog centra i zato sam došao da vas vidim i pomognem.

Želim da istaknem važnost seminara. Smatram da su trening-seminari danas veliko i jako sredstvo pomoću kojeg možemo pomoći i koristiti ljudima, bez obzira na njihovu vjersku, nacionalnu ili rasnu pripadnost. Svako onaj ko želi da promoviše dobro i pozitivne vrijednosti, trebao bi koristiti i trening-seminare.”, istakao je el-Huzejmi.

Centar za lično i profesionalno usavršavanje (CLPU) je nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija, koja od 2007. godine djeluje unutar WAMY organizacije u Sarajevu, sa vlastitim klimatiziranim prostorom opremljenim za održavanje seminara od 350 kvadratnih metara prostora, sa svim potrebnim pratećim sadržajima, tehničkom opremom, kancelarijskim prostorom i salom za održavanje seminara.  CLPU ima za cilj da putem jednodnevnih ili višednevnih seminara mladim ljudima ponudi širok spektar mogućnosti usavršavanja poslovnih vještina i znanja.  

Ahmed Purdić, zamjenik direktora CLPU-a, je u razgovoru za portal Preporoda naglasio da je organizovanje seminara za trenere jedna od redovnih aktivnosti koje znatno poboljšavaju kvalitet rada samog Centra i njegovih saradnika.

“Ovo je peti put da CLPU organizuje ovakav vid edukacije za svoje trenere, jer nam je cilj da oni konstatno unapređuju svoja znanja, čime i njihov rad postaje efikasnijim i kvalitetnijim. Predavač Jasir el-Huzejmi je po drugi put s nama, i željeli smo da svoje veliko znanje i iskustvo podijeli s našim saradnicima. Sigurno da je korist od ovog treninga velika, mnogo se toga može naučiti i što je još važnije primijeniti u praksi”, istakao je Purdić.

Direktor CLPU-a, mr. Senad Ćeman, je izjavio da je održani seminar bio prilika da se usvoje nova znanja i vještine, čime se još jednom potvrđuje konstruktivna uloga CLPU-a kao mjesta gdje se pozitivne vrijednosti prepliću s korisnim znanjima.

“Cilj seminara za trenere jeste usavršavanje profesionalnih kompetencija naših saradnika u cilju povećanja efikasnosti našeg djelovanja u budućnosti.  Drago nam je da je trener el-Huzejmi jedan od cijenjenih stručnjaka iz oblasti ličnog razvoja, koji će u dva dana nesebično prenijeti vlastita iskustva iz rada s polaznicima seminara i edukativnih programa. Raduje nas da su učesnici seminara naši treneri i poslovni saradnici, i drago nam je da smo u prilici ponuditi kvalitetne programe obuke. Sve su to pomaci, mali ali značajni u kreiranju okruženja i svijesti o novim mogućnostima djelovanja u zajednici. Vjerovali smo da vrijedi organizirati ovakav seminar. Zahvaljujemo se Jasiru el-Huzejmiju na dolasku, na kvalitetno održanom seminaru I nadamo se da će nas još koji put posjetiti “, istakao je mr. Ćeman.