Printaj ovu stranu

Proizvodi SEMKO Visoko halal certificirani

Autor: Juli 14, 2015 0

Agencija za certificiranje halal kvalitete obavještava javnost i konzumente halal proizvoda da je kompanija SEMKO d.o.o. Visoko uspješno implementirana zahtjeve Halal standarda BAS 1049:2010

Certifikacijskim auditom koji je izvršen polovinom juna utvrđeno je da su ispunjeni zahtjeve propisani Halal standardom BAS 1049:2010, te da se kompaniji SEMKO d.o.o. Visoko može uručiti halal certifikat. Halal certificiranjem obuhvaćeni su svi proizvodi ove kompanije a oni uključuju mesne prerađevine od junećeg, goveđeg i pilećeg halal mesa.

"Semko d.o.o. Visoko je jedan od vodećih bh. brendova u proizvodnji mesnih prerađevina i suhomesnatih proizvoda. Uspješnom saradnjom sa BBI bnakom i Agencijom za certificiranje halal kvalitete, menadžment firme je otvorio nove savremene pogone za proizvodnju čime će dodatno učvrstiti poziciju na domaćem tržištu i omogućiti izvoz na tržišta koja zahtjevaju halal certifikat" rekli su iz Agencije.

"Zadovoljstvo nam je obavijestiti sve nase kupce i sve nase dobavljace da smo u saradnji sa Agencijom za certificiranje halal kvalitete uspjeli implementirati Halal standard u nasu proizvodnju. Svi nasi proizvodi koji se proizvode u nasem novom pogonu za preradu mesa, koristeci savremene metode proizvodnje ali i uvazavajuci tradicionalne nacine prerade karakteristične za visocku regiju su pravljeni od Halal sirovina i na nacine koji ispunjavaju sve uslove potrebne za proizvodnju hrane po Halal srtandardu" rekli su iz kompanije Semko doo Visoko.

U narednom periodu kompanija će raditi na označavanju halal proizvoda.