Printaj ovu stranu

Međunarodna konferencija rukovodilaca vjerske službe u vojsci

Autor: Februar 01, 2017 0

Učešće delegacije Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine na 28. Međunarodnoj konferenciji rukovodilaca vjerske službe u vojsci

U ponedjeljak, 30. januara 2017. godine, ceremonijom svečanog otvaranja, počela je 28. Međunarodna konferencija rukovodilaca vjerske službe u vojsci, koju tradicionalno organizuje Komanda NATO-a u saradnji sa zemljom domaćinom, ove godine Ministarstvom odbrane Velike Britanije.

Planom rada 28. Konferencije, kroz prezentaciju predavača i učesnika, bit će obrađena tema: "Religija u sferi javnog života – Uloga i funkcija vojske''. U radu Konferencije, ispred Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, učešće su uzeli: nastojatelj Kancelarije pravoslavnog dušebrižništva, protojerej Milorad Milinković, savjetnik vojnog muftije, Muhamed Okić i savjetnik vojnog biskupa, don Josip Tadić. Na Konferenciji učestvuju 82 predstavnika vjerske službe u vojsci iz 31 države svijeta.

 Tokom boravka u Velikoj Britaniji, savjetnik vojnog muftije, Muhamed Okić iskoristit će priliku da održi sastanak sa glavnim imamom OS Velike Britanije, Asimom Hafizom, ali i imamima iz oružanih snaga susjednih zemalja, kako bi razmijenio iskustva i predstavio plan daljnje saradnje pripadnika vjerske službe. Planom Konferencije predviđeno je da ista bude zatvorena svečanom ceremonijom, u četvrtak, 2. februara u večernjim satima.

Povezani članci (po oznakama)