Printaj ovu stranu

Učenju Kur'ana u SABAH-u svjedočili su mnogi

Autor: Mart 13, 2017 0

U prostorijama novog islamskog centra džemata SABAH u Chicagu u subotu, 11-og marta 2017.g., upriličena je promocija Bosanske hafiske mukabele, jedinstvenog i najvećeg dosadašnjeg projekta radija Islamske zajednice u BiH, radija BIR.

Domaćin ove promocije, dr. Senad ef. Agić, nekadašnji Glavni imam Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, bio je jedan od prvih koji je prepoznao značaj ovog projekta i pružio nesebičnu podršku u njegovoj realizaciji.  Amir ef. Čauš, novi čikaški hafiz, istakao je značaj druženja s Kur'anom ukazujući na činjenicu da vrijeme koje potrošimo u vožnji do posla ili škole može biti bolje iskorišteno uz slušanje Bosanske hafiske mukabele, jer ustvari savremeni način života koji živimo ne ostavlja prostora da čovjek izdvoji specijalno vrijeme za druženje s Božijom Knjigom.

Hafiz Muriz ef. Mešić, koji je proveo nekoliko godina na radiju BIR i koji je uložio mnogo vremena i truda u snimanje i realizaciju Bosanske hafiske mukabele, naglasio je da Uzvišeni Allah brine o hafizima kao što brine o  Kur'anu. Tako je Bosanska hafiska mukabela ugledala svjetlo dana kad je Allah dao izun da se Njegova Riječ širi dunjalukom pa tako i po Sjevernoj Americi preko bosanskih mekama. Ovo je najljepši poklon Bošnjacima povodom nadolazećek mubarek mjeseca ramazana - mjeseca Božije Objave.

Svakako treba pohvaliti žensku grupu Selam na uspješnoj organizaciji ove promocija kao i džematlije SABAH-a za pažnju koju su ukazali Kur'anu i Bosanskoj hafiskoj mukabeli.

Naredna promocija BHM-a bit će upriličena u Atlanti u okviru Sabora ICNAB-a i svečanog otvaranja novog islamskog centra u tom gradu.

Povezani članci (po oznakama)