Printaj ovu stranu

IZ Bošnjaka u SAD: Uplaćeno 2255 kurbana

Autor: Septembar 04, 2017 0

Islamska zajednica Bošnjaka sjeverne Amerike zajedno sa svojim džematima proteklu sedmicu dana intenzivno je radila na akciji prikupljanja uplata za kurbane koji će se realizovati preko Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Ova akcija na prostoru Sjeverne Amerike već nekoliko godina za redom bilježi rast te je i ove godine zahvaljujući džematlijama svih džemata ICNAB-a kao i drugim pojedincima koji su svoje kurbane odlučili žrtvovati na ovaj način, premašila broj uplata u odnosu na prošlu godinu.

Ovom akcijom, mi direktno pomažemo povratničke džemate kako u manjem BH entitetu tako i u Federaciji, osiguravamo opstanak Bošnjaka na svojim ognjištima za koje je stočarstvo i poljoprivreda jedini izvor primanja, osiguravamo da se ezan čuje u svim predjelima naše domovine, a također podstičemo i ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine.

Bošnjaci sjeverne Amerike sa svojih 2255 uplaćena kurbana mogu i trebaju biti ponosni na ovu akciju, te koristimo priliku da se zahvalimo svim imamima i predstavnicima džemata koji su nosili akciju kurbana zadnjih nekoliko dana, a posebno našim džematlijama i džematlijkama koji su svoja sredstva uplatili za kurbane preko ICNAB-a, moleći Uzvišenog Allaha dž.š. da im ukabuli njihovu žrtvu.

Svim našim džematlijama koji su ove godine na hadžu i obilasku svetih mijesta u Mekki i Medini, želimo hadž mebrur te hairli povratak svojim najmilijima.