Printaj ovu stranu

Norveška: Bošnjaci pomogli sanaciju imamskih kuća

Autor: I.Š. Januar 24, 2015 0

Islamska zajednica Bošnjaka u Norveškoj zajedno sa svojim vrijednim i čestitim članovima provela je niz akcija prikupljanja pomoći u vidu higijensko-prehrambenih artikala kao i novčanih sredstava poplavljenim područjima u BiH. Posljednja tranša islplaćenih sredstava upućena je u povratnička naselja u manjem bh. entitetu, tačnije na prostor Muftijstva banjalučkog, a za sanaciju imamske kuće u džematu Turski Lužani, MIZ Derventa, kao i u džemat Bosanski Kobaš, MIZ Bosanski Kobaš.

 

Stambeno su potpomognuta dva imama iz dotičnih džemata, tačnije sredstva koja su upućena u ove džemate iskorištena su u svrhu rekonstrukcije i dogradnje vakufskih objekata, odnosno imamskih kuća koje su nastradale u poplavama sa oko 20 000 (dvadeset hiljada) KM.

Muftija banjalučki dr. Osman-ef. Kozlić zajedno s imamima dotičnih džemata izrazio je riječi zahvale Islamskoj zajednici Bošnjaka u Kraljevini Norveškoj, njenim vrijednim i čestitim članovima uz dovu Svevišnjem da svima koji su učestvovali u ovom hairli projektu podari zdravlje u životu i uspijeh u radu.