Printaj ovu stranu

Saradnja Vojnog muftijstva i Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka

Autor: Januar 27, 2017 0

U cilju nastavka dobre i korisne međusobne saradnje Vojnog muftijstva i Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka, u kasarni Rajlovac je 26. januara 2017. realizirana prezentacija rada i djelovanja ovog Instituta.

Ovu naučnoistraživačku instituciju Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koja se bavi izučavanjem i predstavljanjem islamske tradicije Bošnjaka, predstavili su dr. Dževada Šuško, direktorica Instituta, i dr. hfz. Elvir Duranović, naučni saradnik u Institutu.

U ugodnom ambijentu biblioteke mesdžida u kasarni Rajlovac dr. Šuško i dr. Duranović pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine skrenuli su pažnju na važnost čuvanja tradicije kao kulture pamćenja i stalne potrebe za njeno njegovanje i oplemenjivanje. Prisutnima su također ukazali na značajne projekte koje su realizirali u kratkom periodu svoga postojanja i rada.

U ime Vojnog muftijstva brigadni imam Nihad Zukorlić i stručni savjetnik Muhamed Okić zahvalili su se predstavnicima Instituta za nastavak saradnje i poželjeli da ona u budućnosti bude još bolja i plodonosnija.
Nakon prezentacije, druženje sa gostima nastavljeno je uz ručak i kahvu.

Povezani članci (po oznakama)