Printaj ovu stranu

Brojne aktivnosti Mreže mladih Novi Grad

Autor: Novembar 19, 2018 0

SARAJEVO, 17. novembar – Mreža mladih džemata Šehadet je u subotu 17. novembra obišla jednu šehidsku porodicu kojoj su isporučili 5 metara drva i životne namirnice. Ova akciju je pokrenula omladina ovog džemata na čelu sa imamom Fuad ef. Golićem, koji su na ovaj način, brigom o drugima, željeli obilježiti mjesec Allahovog Poslanika, s.a.v.s.

Mreža mladih džemata Zabrđe uzela je učesće u čišćenju vakufskog zemljišta uz džamiju, a akcija je bila izuzetno uspješna.

Sijela posvećena Resulullahu, s.a.v.s., i predstavljanju njegovog života kroz multimedijalne prezentacije pokrenuta su u džematu Buća Potok. Predavač je prof. dr. Nezir Halilović a ovu veoma uspješnu ideju koja će trajani nekoliko večeri zaredom osmislio je vrijedni Nijaz ef. Čakar uz džematlije i omladinu džemata Buća Potok.

U džematu Švrakino upriličeno je čišćenje džamije i džamijskog dvorišta. Vrijedni Senad ef. Dudo okuplja omladinu u Mrežu mladih džemata Švrakino koji ovakvim i sličnim akcijama žele dati svoj doprinos džematu i svojoj Zajednici u mjesecu mevluda.

Povezani članci (po oznakama)