Printaj ovu stranu

Mreža mladih MIZ Gornji Vakuf upriličila programe u povodu mevluda

Autor: Novembar 21, 2018 0

Aktivisti Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf organizirali programe u povodu 12. rebiu-l-evvela, Mevluda Poslanika a.s.

U petak, 16. novembra 2018. godine, s početkom u 19:00 sati, Mreža mladih Miz Gornji Vakuf u prepunom Islamskom edukativnom centru "Nur" priredila predavanje za mlade na temu „Upoznaj Poslanika a.s.", a gost predavač je bio prof. Saudin Cokoja.

Program je upriličen povodom obilježavanja rođenja posljednjeg poslanika Muhammeda s.a.v.s.

Poslije predavanja prisutnoj omladini obratio se glavni imam prof. Hidajet-ef. Polovina koji je ukazao na značaj omladine i njihovog angažmana, te ponudio realizaciju projekta „Upoznaj Poslanika i posjeti Medinu (obavi umru)." Projekat je naišao na oduševljenje prisutnih, te nadamo i njegovoj što skoroj realizaciji zbog velikog interesovanje mladih.

Druga aktivnost u organizaciji Mreže mladih bila je u nedjelju, 18. novembra, kada je u u Domu kulture održan program pod nazivom "Muhammed a.s., najljepši uzor čovječanstvu". U programu su učestvovali Hor Elči Ibrahim Pašine medrese - Travnik, Mustafa Isaković, Ibrahim Bilčević a predavanje je održao hafiz Husein ef. Čajlaković. Programu su također prisustvovao veliki broj imama Medžlisa Gornji Vakuf.

Aktivisti Mreže mladih su sve prisutne počastili kolačima i podijelili afiše kroz koje možemo upoznati Muhameda a.s.

Manifestacija "Muhammed a.s., najljepši uzor čovječanstvu" je u okviru mnogobrojnih programa ovoga mjeseca na području MIZ Gornji Vakuf s ciljem obilježavanja, a ujedno predstavljanja života i prakse vjerovjesnika Muhammeda, a. s.

Povezani članci (po oznakama)