Printaj ovu stranu

Učenici iz Konjica posjetili Žepče

Autor: R.Ag. April 08, 2019 0

Obišli gradske znamenitosti i odali počast šehidima 

Polaznici Kursa islama iz Konjica predvođeni glavnim imamom Refikom ef. Delićem,  posjetili su  Medžlis Islamske zajednice Žepče. U prostorijama Srednje mješovite škole (SMŠ) „Žepče“ ugostili su ih  glavni imam MIZ Žepče, Džafer ef. Gračić i koordinator Kursa islama, prof. Ernad ef. Hadžić.

Nakon održane debate o negativnom utjecaju kladionica na naše društvo, domaćini su priredili kratak obilazak grada, kako bi goste iz Konjica upoznali sa znamenitostima Žepča.

Učenici iz Konjica posjetili su  kuću djetinstva književnika  Nedžada Ibrišimovića u Gornjoj Mahali  u kojoj se nalazi i Spomen-soba šehidima Žepča. U džamijskom haremu u Gornjoj Mahali, u kojem su ukopani šehid Žepča, polaznici Kursa Fatihom su se sjetili onih koji su svoje živote dali za odbranu domovine.Također su posjetili  obnovljenu Ali-begovu džamiju u  mahali Trzna, koja  nalazi na listi nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine.

Posjeta Konićana Žepču završena je  zajedničkim ručkom kojeg su domaćčini priredili u restoranu „Mala Trzna“ u građevinskom kompleksu  čaršijske Ferhat-pašine džamije u Žepču.

 

 

Povezani članci (po oznakama)