digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Bosanski Novi: Projekat redovnih sastanaka

Autor: Redakcija Mart 20, 2015 0

Prvi zajednički radni sastanak sa imamima i novoizabranim predsjednicima džematskih odbora održan je 12. marta 2015. godine, u u grdaskoj džamiji u Bosanskom Novom.

 

Na sastanku su razmatrana pitanja o organizaciji i radu Medžlisa i džemata kroz administrativno-pravno i finansijsko poslovanje džemata, a sve u cilju poštivanja propisa i pravilnika Islamske zajednice te Zakona.

Sastankom je predsjedavao predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Bosanski Novi Jasmin Karabegović, koji se obratio prisutnim. Glavni imam prof. Elvir ef. Vakufac uz čestitku na izboru i zahvalu za prihvatanje časnih dužnosti prisutnim predsjednicima i blagajnicima džematskih odbora zaželio je uspjeh u radu te izrazio spremnost za zajedničko iznalaženje rješenja na probleme koje džemati budu naišli u svome budućem radu.

Pored donesenih zaključaka i pokrenutih inicijativa, predsjednik medžlisa Jasmin Karabegović, na sastanku je najavio i projekat održavanja zajedničkih sastanaka rukovodstva Izvršnog odbora sa džematskim odborima u džematima na kojima će se zajednički razmatrati konkretna pitanja vezana za organizaciju i rad džemata.

Prisutnima su podjeljeni i primjerci Ustava IZ-e u BiH kao najvažnijeg akta u IZ-e.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine