Printaj ovu stranu

Teslić: 25 žena na svečanim hatmama

Autor: S.H. April 30, 2019 0

Ljubav prema Kur'anu, želja da kao žene, majke i sestre budu društveno aktivnije i korisnije, te radost i ushićenost zbog dolazećeg ramazana, bili su povod da 25 žena, polaznica Kursa Kur'ana u Tesliću sa muallimom prof.Aminom Suljić – Hadžić, da organizuju Svečane hatme u centralnom džematu Stenjak-Teslić.

U lijepo organiziranom programu kojeg su izvele svršenice hatme iz dva džemata, Kamenice i Stenjaka-Teslić i imami MIZ Teslić učešće je uzela i šefica odjela za brak i porodicu pri Upravi za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BiH, dr.Safija Malkić. U svom predavanju teslićankama i teslićanima osvrnula se na ulogu žene u poroidici, društvu i ovom vremenu te je pohvalila ženski aktivizam u Tesliću i uručila je zahvalnicu koordinatorici Amini.

Glavni imam MIZ Teslić, Sifet ef. Hadžić, prof.se zahvalio dr.Safija hanumi, čestitao svršenicama, uručio priznanja, poklone i ukazao na važnost Kur'ana u našim životima, važnost ženskog aktivizma u Tesliću i koristi i blagodati ramazana kojeg dočekujemo. Rad na polju afirmacije braka, porodice i aktivizma žena u društvu bit će, ako Bog da, i dalje nastavljen sa nadom da se žiška islama u Tesliću ne ugasi.

 

Povezani članci (po oznakama)