Printaj ovu stranu

Islamska zajednica podijelila torbe učenicima, dogovoreno uspostavljanje biblioteke

Autor: Septembar 02, 2019 0

Islamska zajednica (IZ) će Područnoj školi u Kamenici kod Teslića donirati biblioteku, čime se unaprijediti obavljanje nastavnog procesa u ovoj školi,  dogovorili su rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ Ibrahim ef. Malanović i direktorica Škole Vida Miškić.

Saradnja je dogovorena tokom projekta podjele kompleta torbi i školskog pribora povratničkoj djeci u Kamenici, a čija je realizacija prije dva dana pokrenuta na inicijativu reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.

U okviru ovog velikog projekta na području sedam muftijstava biće podijeljeno više o 1500 kompleta torbi i školskog pribora, a akcija se realizira u saradnji sa organizacijama Crveni polumjesec UAE, Islamic Relief, kuvajtskim „Udruženjem za blagostanje'' iz Sarajeva i Udruženjem „Svitanje“.

 „Želim dobrodošlicu Rijasetu IZ koji su podijelili materijale za učenike naše škole. Time su pomogli učenicima, roditeljima i naravno, čitavoj školi 'Dositej Obradović'“, kazala je Miškić i pohvalila učenike na organizacije priredbe u znak zahvalnosti donatorima.

Rukovodilac Ureda za društvenu brigu Ibrahim ef. Malanović  je podsjetio na ljudske vrijednosti kojih se treba pridržavati, te ukazao na iznimnu važnost učenja islama da smo svi nastali od jednog čovjeka i jedne žene i da je važno čuvati svoj, ali poštovati i identitet drugog i drugačijeg.

Projektu podjele torbi prisustvovali su i učitelj Ismet Hajdarević, te glavni imam Sifet ef. Hadžić, koji je ovom prilikom djeci poželio sretan početak nove školske i mektebske godine.

Povezani članci (po oznakama)