Printaj ovu stranu

Nastavak akcije Rijaseta IZ u BiH

Autor: Haris Ahmić Septembar 09, 2019 0

U Bosanskoj Dubici,u Gradskoj džamiji dana 08.09.2019. godine, drugi dan nove mektebske 2019/20 godine uz upis polaznika, nastavljena je akcija podjela školskih torbi i cjelokupnog pribora za 80 djece povratničkih džemata ovog medžlisa, u Banjalučkom muftijstvu.

Za mnoge roditelje ovakva pomoć je od velike koristi, imajući u vidu tešku ekonomsku situaciju i besparicu u našoj zemlji. Pored dječijeg oduševljenja bilo je tu i suza radosnica roditelja.

 Ova jedinstvena akcija IZ u BiH ima za cilj da koliko-toliko olakša život i opstanak Bošnjacima u povratničkim sredinama.Nosilac projekta je Ured za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH, na inicijativu reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.
 U okviru ovog velikog projekta na području sedam muftijstava biće podijeljeno više od 1500 kompleta torbi i školskog pribora, a akcija se realizira u saradnji sa organizacijama Crveni polumjesec UAE, Islamic Relief, kuvajtskim „Udruženjem za blagostanje'' iz Sarajeva i Udruženjem „Svitanje“.
 Ispred medžlisa Bos. Dubica podjelu su realizovali predsjednik i gl.imam,koji su se donatorima iskreno zahvalili u ime Medžlisa, roditelja i djece.
 
 

Povezani članci (po oznakama)