Printaj ovu stranu

Livno: Izletom zotpočela nova mektebska godina

Autor: Šejla Mujić-Kevrić Septembar 24, 2019 0

Medžlis IZ Livno: zajedničkim izletom za sve učenike otpočela nova mektebska godina u Livnu

Izletom za sve učenika mekteba zvanično je započela nova mektebska godina u Livnu. Kao i svake godine, imami i muallime na čelu sa glavnim imamom za učenike organiziraju cjelodnevni izlet u prirodu popraćenim nizom aktivnosti. Ove godine tri aktivnosti bile su u fokusu: turnir u malom nogometu, takmičenje između razreda u različitim igrama brzine i koordinacije u prostoru, te vožnja motorom za najmlađe koja im je omiljena atrakcija svake godine.

 Na izletu je bilo više od 120 učenika, roditelji, imami i muallime sa glavnim imamom i predsjednik Medžlisa Livno, što svjedoči posvećenosti cjelokupnog tima Medžlisa jednoj ovakvoj aktivnosti, izuzetno važnoj mektebskoj populaciji.

Nakon zabavnih aktivnosti, za djecu je organiziran ručak, a potom i podne namaz. Imami i muallime Medžlisa IZ Livno ovakvim pristupom mektebskoj nastavi, nastoje djeci ostaviti što više pozitivnih i lijepih sjećanja na njihove mektebske dane, kada su pored mogućnosti da uče o svojoj vjeri, imali priliku da se dobro zabave, druže, bezbrižno smiju.