digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Dr. Šefik Kurdić održao predavanje u Islamskom centru na Kalibunaru

Autor: Januar 16, 2017 0

U petak, 13. januara 2017. godine poslije jacije namaza prof. dr. Šefik Kurdić održao je predavanje na temu "Najbolja rješenja za današnja iskušenja" u okviru redovne tribine "Subulu-sselam" u Islamskom centru na Kalibunaru u Travniku. 

 

Na sebi svojstven način, dr. Kurdić je velikom broju prisutnih džematlija uputio savjete kako da se nose sa trenutnim stanjem u kojem se nalaze muslimani širom svijeta pa i u Bosni i Hercegovini.

Istakao je da musliman ne smije ni u kom slučaju biti pesimista i kloniti duhom bez obzira na situaciju u kojoj se nalazi. Jer, kako kazuju brojni ajeti časnog Kur'ana i hadisi Muhammed a.s., vjernik je uvijek na dobitku i njega uvijek čeka sretan završetak, ako ne na ovom svijetu, onda sigurno na onom, budućem, vječnom svijetu.

Podsjetio je sve prisutne da je Allahov zakon koji je on uspostavio na zemlji da će ljude stavljati na iskušenja, a pogotovo vjernike kako bi ukazao na one koji su iskreni u svom vjerovanju i kako bi ih očisti od grijeha i podario im veliku nagradu. Stoga vjernik uvijek mora biti optimista i ponosan što je musliman i imati na umu da je Allah na njegovoj strani.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine