Printaj ovu stranu

Najuspješniji muallimi medžlisa Muftijstva travničkog

Autor: Novembar 08, 2017 0

U utorak, 07. novembra 2017. godine u Uredu Muftije travničkog upriličen je prijem za najuspješnije muallime medžlisa Muftijstva travničkog za 2016/17. mektebsku godinu.

Najuspješniji muallimi Muftijstva travničkog u čiju čast je upriličen prijem su: Kemal-ef. Tokmić - MIZ Bugojno, Admir-ef. Malanović - MIZ Gornji Vakuf, Alija-ef. Keško - MIZ Jajce, Samir-ef. Ahmić - MIZ Donji Vakuf, Eldin-ef. Buljina - MIZ Busovača, Almedin-ef. Mešković - MIZ Vitez, Sedad-ef. Tarakčija - MIZ Travnik i Mirza-ef. Buljubašić - MIZ Novi Travnik. Ovaj prijem svojim prisustvom uveličao je i mr. Dževdet Šošić, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese.

Muftija dr. Ahmed-ef. Adilović čestitao je najuspješnijim muallimima na postignutim rezultatima i iskazanoj odgovornosti u izvršavanju dužnosti muallima i rekao da se ovim prijemom želi ukazati na značaj mekteba i odati dužno poštovanje najvrjednijim muallimima. On je iskoristio priliku i da zatraži njihovo mišljenje o prijedlogu novog plana i programa mektebske pouke

Direktor EIP medrese mr. Dževdet Šošić koji je rekao da je počašćen činjenicom da je prisutan na prijemu za najuspješnije muallime Muftijstva travničkog. Čestitao je najboljim muallimima na proglašenju i pozvao ih da najbolju djecu iz mekteba usmjeravaju na dalje školovanje u Medresi i zahvalio se na svemu što su do sad učinili na planu propagiranja i predstavljanja Medrese.

Zatim je data riječ i najuspješnijim muallimima da podijele svoja iskustva i otkriju "ključ uspjeha" za ostvarenje odličnih rezultata u mektebu. Iz njihovih izlaganja jasno je da su do svojih rezultata prije svega došli zbog toga što svoj posao rade s ljubavlju, ne žale ni truda ni vremena u svom radu, imaju dodatne časove kao vid dopunske i dodatne nastave te nastoje ostvariti dobru komunikaciju i saradnju sa roditeljima.

Prijem za najuspješnije muallime završen je dodjelom prigodnih poklona.

Povezani članci (po oznakama)