Printaj ovu stranu

Humanitarna akcija džemata Dub

Autor: Januar 06, 2018 0

U nedjelju, 31. decembra 2017. godine uspješno je završena akcija prikupljanja pomoći za liječenje džematlijke, polaznice mekteba Hatidže Husić.

Akcija je provedena uz svesrdnu pomoć džematlija koje su za jedan dan sakupile 2.125 KM. Novac će se utrošiti za liječenje Hatidže na UKC Koševo, gdje je planirano liječenje zastoja funkcije bubrega.

Naime, djevojčica Hatidža (učenica 4. razreda) boluje od dijabetesa, a nakon zadnjih pregleda dijagnosticirano je da jedan bubreg nije u funkciji, a drugi radi samo 70%.

Ova akcija je velika pomoć i podrška Hatidžinoj porodici koja inače teško preživljava budući da jedini hranilac porodice, njen otac, nije zaposlen.

Pored odraslih džematlija akciju su podržali i polaznici mekteba koji su se na svoj način uključili u ovu akciju kako bi pomogli svojoj kolegici Hatidži.

Danas je pokazana velika svijest džematlija Duba kada je u pitanju pomoć drugom muslimanu koji je u nevolji.

Nakon uspješno provedene akcije prikupljanja pomoći upriličena je i posjeta Hatidži kako bi joj se izrazila podrška i uručila novčana sredstva koja će joj u dobroj mjeri pomoći prilikom procesa liječenja na UKC Koševo.

Povezani članci (po oznakama)