Printaj ovu stranu

Kiseljak: Mevlud u džematu Bilalovac

Autor: Džemal Softić April 08, 2018 0

U prekrasnoj Bilal damiji u džematu Bilalovac, u subotu, 7. aprila, nakon akšam namaza, kojeg je predvodio hadži hafiz dr. Džemail ef. Ibranović, u prelijepoj atmosferi proučen je tradicionalni godišnji mevlud.

 

Ašere je proučio hafiz Maid ef. Ibrahimović. Prisutne je, u ulozi dobrog domaćina, poselamio i poželio im dobrodošlicu mjesni imam hadži hafiz Salem ef. Aletić. Kratko se obratio i hadži prof. Kenan ef. Bajrić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak, koji je pohvalio rad Džematskog odbora Bilalovac i džemat Bilalovac.

Mevludski program su proučili imami Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak. Predavanje je nadahnuto održao hadži prof. Izet ef. Čamdžić, glavni imam Medžlisa IZ Zavidovići, koji je u Bilalovcu, kao i u mnogim drugim mjestima, veoma rado viđen musafir. Džematski odbor Bilalovac zahvalnice, za doprinos u radu vrijednom i lijepom džematu Bilalovac, dodijelio je hadži Kasimu Osmiću, Nedžadu Džafiću, hadži Šefiku Ibranoviću, hadži Safetu Karasalihoviću, Almiru Imamoviću, Mirsadu Kadriću, hadži Husniji Babaluku i Aliji Brkiću.

Dovu je na kraju proučio prof. hadži Izet ef. Čamdžić. Džamija je bila puna vjernika, koji su došli iz Sarajeva, Travnika, Fojnice, Kiseljaka, Han Ploče, Duhri, Gromiljaka, Radanovića, Milodraža i drugih mjesta.

Nakon jacije namaza, u musafirhani, koja se nalazi u kompleksu Bilal džamije, upriličena je večera za zvanice.

Povezani članci (po oznakama)