Printaj ovu stranu

Zenica: Treća šetnja do iftara

Autor: Juni 06, 2018 0

Turom iz sela Plahovići, preko Smetova, do livade iznad Ričica, protekle nedjelje je realizovana Treća Šetnja do iftara ovog ramazana.

Na poziv udruženja Azimuth 135, turističkog i planinarskog vodiča Afana Abazovića i u suorganizatora Mreže mladih Medžlisa islamske zajednice Zenica, odazvalo se 88 učesnika iz Zenice, Kaknja, Sarajeva, Kladnja i grada Aaraua u Švicarskoj. Povoljni vremenski uslovi i atraktivnost ture bili su dovoljan preduslov za savršeno nedjeljno popodne provedeno u prirodi, u zdravom okruženju i povezanosti sa jednim ciljem - dočekati iftar sa pogledom na Zenicu.

 

Humanitarni doprinos od ove ture, u iznosu od 388 KM, uplaćen je za kupovinu školskih sendviča za djecu iz socijalno ugroženih porodica. Na turi su učestvovali i pripadnici stanice Gorske službe spašavanja Zenica, koji su osiguravali kolonu.

Posljednja, Četvrta Šetnja do iftara 2018 je u nedjelju, 10.06.2018. godine, a realizovat će se sa prijevoja Vjetrenice, preko sela Dobriljeno, Gornjeg Vardišta, do uzvišenja Golubak, iznad Krivača. Polazak je u 16:00 sa Autobuske stanice u Zenici.

Povezani članci (po oznakama)