Printaj ovu stranu

Počeli radovi na novoj administrativnoj zgradi Medžlisa IZ Bihać

Autor: N. Horozović Juni 06, 2018 0

BIHAĆ, 04.06.2018 - Nakon kamena temeljca i pribavljanja sve potrebne dokumentacije prije desetak dana su počeli radovi na administrativnoj zgradi Medžlisa Islamske zajednice Bihać.

 Već duže vrijeme Medžlis Islamske zajednice Bihać ne posjeduje adekvatne prostorije za svoje aktivnosti i ova informcija o početku gradnje je obradovala sve uposlenike Islamske zajednice.

„Više od godinu dana je prošlo kako smo položili kamen temeljac. Procedura oko dobivanja svih potrebnih dozvola za izgradnju je trajala duže od naših očekivanja. U međuvremenu smo raspisali tender za izvođača radova i odabrali najpovoljnijeg ponuđača, a od prije desetak dana smo počeli sa radovima, koji hvala Bogu idu izuzetno dobrom dinamikom.“ – istakao je predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Bihać prof. Samir Bećirspahić.

On je naglasio da se vrijednost investicije procjenjuje na 700.000 KM, a rok za završetak grubih radova je septembar ove godine.

Koliko ovaj novi objekat znači Islamskoj zajednici objašnjava glavni imam Medžlisa IZ Bihać Mensur-ef. Ćehić. „U sklopu ovog objekta predviđene su sale za sastanke, prostorije za razne vidove edukacija i svakako prostor za druženje naših mladih, ali i ostalih naših članova. S toga smo sa velikom radošću dočekali početak radova na ovoj zgradi u ovom blagoslovljenom mjesecu, a što će po svom završetku u dobroj mjeri unaprijediti rad našeg Medžlisa.“ – ističe glavni imam Ćehić.

Administrativna zgrada Medžlisa Islamske zajednice Bihać se prostire na 590,60 m2 i nalazi se uz novu gradsku džamiju u centru grada Bihaća.

Povezani članci (po oznakama)