Printaj ovu stranu

Susret Vojnog muftije sa generalicom Nacionalne garde Maryland

Autor: Novembar 29, 2018 0

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine jučer su svečanom akademijom u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine obilježili 15 godina uspješnog partnerstva.

Kroz programe ove saradnje učestvovalo je 5200 uposlenika Ministarstva odbrane i pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, s jedne, i pripadnika Nacionalne garde Meryland, s druge strane.

Među sadržajima ove saradnje, kako kroz razmjenu posjeta tako i kroz organiziranje seminara u Bosni i Hercegovini i Sjedinjenim Američkim Državama, bila je i organizacija vjerskog života u vojnom okruženju. Tim povodom, Vojni muftija Hadis-ef. Pašalić i Glavni imam Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Nesib-ef. Hadžić iskoristili su priliku da ukratko upoznaju generalicu Nacionalne garde Maryland, Lindu Singh, o proteklim i trenutnim aktivnostima te saradnje. Uz obostrano očekivanje da će ova sradnja u narednom periodu biti još snažnija i intenzivnija, Vojni muftija i Glavni imam zahvalili su se generalici Singh za podršku koju Nacionalna garda Meryland u značajnoj mjeri pruža kroz sve važne komponente rada i funkcioniranja Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

 

Povezani članci (po oznakama)