Printaj ovu stranu

Muftija IZB Australije s delegacijom u posjeti muslimanima Novog Zelanda

Autor: Mart 18, 2019 0

U društvu potpredsjednika Turske Fuata Oktaya i ministra  inostranih poslova Mevluta Causoglua muftija IZ Bošnjaka Australije Jasmin ef. Bekrić posjetio Christchurch 

Muftija Islamske zajednice Bošnjaka Jasmin ef. Bekrić u Christ Church u Novom Zelandu susreo se sa visokom delegacijom iz Republike Turske, podpredsjednikom Fuatom Oktayem i ministrom vanjskih poslova Mevlutom Čavusogluom. 

Jučer, u nedjelju, 17. marta,  2019. muftija IZ Bošnjaka Australije Jasmin ef. Bekrić je zajedno u društvu podpredsjednika turske i ministra vanjskih poslova u Cristchurchu u Novom Zelandu obišao ranjene u bolnici, te posjetio  džamiju An Nur i susreo se imamom Leenwood džamije. Također, planiran je susret  Bošnjacima koji žive u glavnom gradu ove zemlje. 
 
Muftija Bekrić u Novom Zelandu boravi u ime reisu-l-uleme Islamake zajednice Husein ef. Kavazovića koji ga je zadužio da u ime svih  Bošnjaka i pripadnika IZ iz BiH i dijaspore posjeti stradale u terorističkom napadu, izrazi saučešće porodicama i sagleda načine na koji se IZ može uključiti u pomoć nastradalim. 
image1