Printaj ovu stranu

ŽELJEZNO POLJE: Rijaset će finansirati izgradnju deset kuća

Autor: Preporod Januar 29, 2015 0

Obavljen je prijem dvije novoizgrađene kuće čiju je izgradnju u potpunosti  finansirao Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

 

Rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ Hamed ef. Efendić je u ponedjeljak, 26. januara 2015. godine, zajedno sa predstavnicima Federalnog Ministarstva za izbjegle i raseljene osobe posjetio općinu Žepče. Povod posjete bio je prijem novoizgrađenih kuća za deset porodica stradalih u poplavama u maju 2014. godine, a čiju je izgradnju finansirao Rijaset Islamske zajednice zajedno sa Federalnim Ministarstvom za izbjegle i raseljene osobe. Pored Hamed ef. Efendića, predstavnika Rijaseta, i predstavnika Ministarstva za izbjegle i raseljene osobe, ovom svečanom događaju prisustvovali su i predstavnici općine Žepče, izvođača radova firme „Prograd“ iz Žepča te nadzornog organa firme „Divanx“.

Također, istog dana obavljen je i prijem dvije novoizgrađene kuće čiju je izgradnju u potpunosti  finansirao Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

- Zaključak komisije je, da su svi radovi izvedeni veoma kvalitetno i u predviđenom roku, što potvrđuje i zadovoljstvo domaćina kojima su kuće napravljene. Potrebno je istaći da se ovakav vid saradnje pokazao veoma uspješnim, što treba nastaviti i u nekim budućim akcijama, kazao je rukovodilac Ured za društvenu brigu Hamed ef. Efendić.

Svi korisnici ove donacije iskazali su veliku zahvalnost Rijasetu Islamske zajednice na čelu sa reisu-l-ulemom Husein ef. Kavazovićem na iskazanoj brizi i pruženoj pomoći.