Printaj ovu stranu

Delegacija vojnog muftijtsva u Velikoj Britaniji

Autor: Mart 30, 2017 0

Učešće delegacije Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine - Vojnog muftijstva na Konferenciji vjerskih lidera u Velikoj Britaniji

 

Tema ove Konferencije je „Saradnja vojnog i civilnog sektora – mogućnosti i predrasude“.Na Konferenciji koja je svečano otvorena 27. marta, a koju organizuje Ministarstvo odbrane Velike Britanije, učešće su uzeli i predstavnici Vojnog muftijstva, Vojni muftija Hadis Pašalić i stručni savjetnik Muhamed Okić.

Rad Konferencije usmjeren je ka unaprjeđenju saradnje između vojnog i civilnog sektora, te građenju povjerenja i uklanjanju predrasuda. Pored zemlje domaćina i imama iz civilnih džemata Velike Britanije, u radu Konferencije učestvuje spomenuta delegacije iz Bosne i Hercegovine, te delegacije iz Malezije i Kraljevine Saudijske Arabije. Pored redovnih sadržaja tretiranih Planom Konferencije, naša delegacija iskoristila je priliku i za razmjenu pozitivnih iskustava u domenu postavljene teme.

Tokom Konferencije, vojni muftija se sastao sa ministrom odbrane Velike Britanije, Earlom Howeom i tom prilikom uputio mu riječi zahvale za svu podršku koju njihovo ministarstvo pruža u radu Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine. Rad konferencije, prema planu organizatora trajat će do 30. marta. 

Povezani članci (po oznakama)