Printaj ovu stranu

Predramazanski seminar za imame Muftijstva banjalučkog

Autor: Nijaz Duzan Maj 22, 2017 0

Danas je u organizaciji Muftijstva banjalučkog i Okružnog odbora udruženja ilmijje Banja Luka održan seminar za sve imame i glavne imame sa ovog muftijstva. Predavači na današnjem seminaru su bili dr. Elvir Musić i Valdet Peštelić

Dr. Musić je govorio o imamima i njihovom pristupu svakodnevnim obavezama i ovaj dio seminara je probudio veliku pažnju prisutnih, kao izlaganje Valdeta Peštelića trenera konsultanta sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti organizacionog i institucionalnog menadžmenta o čemu je on i govorio. Na seminaru je promovisan i film Udruženja illmije pod nazivom ,, Imami logoraši ,, a promotor filma je bio potpredsjednik Udruženja ilmijje BiH Nesib ef.Hadžić. Film je pobudio velike emocije kod prisutnih imama jer je bilo vrlo bolno slušati o patnjama kroz koje su prošle kolege imami.

Završnu riječ na današnjem seminaru je imao muftija banjalučki dr. Osman – ef. Kozlić , koji je na samom početku svog obraćanja čestitao dolazak nadolazećeg mjeseca Ramazana i svima zaželio da ga u rahatluku provedu sa svojim porodicama i džematlijama. Muftija je potencirao i stalnu stalnu brigu za džematom i džematlijama od strane imama, a posebno u mubarek mjesecu Ramazanu.

Seminar je održan u OŠ „Stanko Rakita“ u Vrbanji, MIZ Banja Luka, a odličan domaćin seminaru je bio predsjednik Mjesnog odbora ilmijje Banja Luka Mufid-ef. Omerčić.

Povezani članci (po oznakama)