50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg
Suad Pasic

Suad Pasic

U Narodnom pozorištu u Sarajevu, 29. juna, ove godine, održana je svečana akademija kojom je obilježeno 20 godina rada i djelovanja Međureligijskog vijeća u BiH o čemu za naš list govori mr. Husein-ef. Smajić, zamjenik reisu-l-uleme, koji je ispred Islamske zajednice član skupštine Međureligijskog vijeća.

El-Kalem – izdavački centar Rijaseta Islamske zajednice u BiH obavještava svoje čitateljstvo da će učestvovati i na 29. međunarodnom sajmu knjige i 14. bijenalama knjige koji će se održati u Sarajevu – centar Skenderija – u periodu od 19. do 24. aprila 2017.

New Jersey - Prva američka olimpijka s hidžabom Ibtihaj Muhammed, koja je na Olimpijskim igrama u Riju prošle godine osvojila bronzanu medalju u mačevanju, u intervjuu za Popsugar datog protekle sedmice po prvi put je govorila o zadržavanju na ulazu u SAD.

Prof. dr. Jusuf Mulić ukazao da 5. mart treba proglasiti Danom Sarajeva

Roman ‘Nova vremena’ doživio svoje drugo izdanje nakon 103 godine

Zajedno sa roditeljima moramo uložiti velike napore u radu sa mladima kako ne bismo za kratko vrijeme dobili generacije koje će izgubiti svoj vjerski i nacionalni identitet i postati duhovna sirotinja.

Dokumentarni film Al Jazeere Balkans “Logor” prikazan je 9. januara u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Bukurešt - Predsjednik Rumunije Klaus Iohannis je, nakon što je za premijera izabran Sorin Grindeanu kojeg je predložila Socijaldemokratska partija (PSD)  danas sa javnošću podijelio sastav kabineta, javlja agencija Anadolija.

Ankara - Rusija, Turska i Iran su, nakon trilateralnog sastanka u Moskvi 20. decembra, izašle sa zajedničkom deklaracijom o rješenju sukoba u Siriji.

-ističe dr. Kozarić naglasivši da islamsko bankarstvo nije  dizajnirano samo za muslimane, nego za sve klijente koji žele da rade po ovim principima

Stranica 1 od 2
© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija