digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Naša velika tuga

Autor: Osman Vlajkić Avgust 13, 2015 0

Kad god razmišljam o sudbini Bošnjaka muslimana mislim da je njihova sudbina baš u „rukama„ Dragog Boga

Hiljadama godina nisu se suprotstavljale religije nego su se suprotstavljali predstavnici religija. Posebno pojavom islama i energijom prve generacije koji su istinom rušili zablude, pojavio se strah i zavisti kršćanskih predstavnika religije. Pogotovo su evropski predstavnici crkava iz zavisti izmišljali u opisivanju muslimana i izrugivali se prakticiranju njihove vjere i sl.                              

Takvo stanje i utjecaji prestavnika kršćanske crkve traju evo vidimo i do danas. Izmišljene priče u crkvama, da muslimani imaju rogove i repove pale su već odavno, ali još uvijek je sumnja da su muslimani drugačiji u glavi, da su skloni ubijanju, da su krvoločni, da su čudaci, da mrze druge i mnoštvo toga.   Očit primjer i rezultat lošeg predstavljanja muslimana od strane uticajnih predstavnika crkve, jeste posljednji genocid, kojeg je Evropa dozvolila i još na kraju nagradila izvršioce tog genocida. Na žalost ni na tome Evropa nije ostala, „osvećuje“ se Bošnjacima – muslimanima tako da i sada provjerava žrtve genocida i traži njihovu krivicu, optužuje njihove predstavnike i vjere i politike bez ikakvih dokaza.                                                                                                     

Umjesto da govore istinu o muslimanima da su to isti ljudi koji vjeruju u jednog istog Boga, da je njihova objava Kur'an potvrdila izvornu kršćansku objavu Bibliju, da su svi vjernici u jednog Boga na istom putu, da šire samo dobro među ljudima i među narodima bez trvenja i bezrazložnih ratova, oni pod izgovorom demokracije potežu referendume da bi osporili čak i osnovna prava drugima, da se mole Bogu.                                                                                        

Turska je upravljala 500 godina sa Balkanom i drugim područjima i nije vršila lov ni na koga. Ona je svojom silom štitila sve nacije i religije i nije pravila razlike dok je u to vrijeme kršćanska Evropa mačem i paljevinom rješavala i neznatne razlike među vjernicima, lov na vještice i sl.                                                         To je danas daleka prošlost. Mi ne prizivamo to vrijeme. Niti je Turska a niti je Evropa danas ono što je bila, nego samo spominjemo istinu koja je zapisana čak i od evropslih iskrenih pisaca.                                                                      

Koliko god mi Bošnjaci nastojimo biti dobri prema drugima, ne nailazimo na pozitivan odgovor i razumjevanje, nego naše komšije to shvataju kao našu slabost da bi nam time naudile i nažalost to se stalno mazohistički ponavlja.       Nikakve krivice nema u nama Bošnjacima a pogotovo kod naših vjerskih i političkih vođa. Sve probleme koje imamo u Bosni, od mira do ekonomije dolaze nam od srpskih radikala i nacionalista, koje Evropa štiti i potajno se dogovara, da bi nas u Bosni stavili u status prosjaka koji nemaju sposobnosti da ravnopravno žive. Za takve stavove primjera ima puno i sami predstavnici EU su se razotkrili svojim postupcima.

Daj nam Bože prije svega razuma i energije da kao svi vjernici Evrope očistimo se od zabluda i da ne dozvolimo nepravde prema bilo kome

 

                                                                                                

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine