Printaj ovu stranu

Ajvatovica na stranicama Preporoda

Autor: Juli 14, 2020 0

U okviru Dana Ajvatovice, a u povodu jubileja 30 godina od reaktiviranja ove vjersko-kuklturne manifestacije, IIN Preporod je pripremio i postavio izložbu sa tekstovima objavljenim u proteklih 30 godina na stranicama ovog lista.

Preporod je bio aktivni sudionik svih ovih godina u Danima Ajvatovice, pišući i izvještavajući o svemu što se događalo. Prateći hronološki period od 1990. pa do 2020. godine kroz sliku i pisanu riječ, napravljena je zanimljiva retrospektiva koja prati ljude, događaje, zanimljivosti, poruke, analize, a sveukupno prenosi najvjerniju sliku trajanja ovog našeg najvećeg dovišta u Bosni i Hercegovini, ali i u Evropi. Priređujući ovu izložbu, Preporod je izrazio zahvalnost, ali i podsjetio, na značajan broj onih koji su svojim dolaskom i učešćem obogatili Ajvatovicu, bili među živima ili onima koji više nisu.

Svakako se ovom izložbom pridružujemo čestitkama Organizacionom odboru Dana Ajvatovice na predanosti i odgovornosti u kreiranju i realizaciji programskih sadržaja i u ovim vanrednim okolnostima.

- Veoma je zanimljivo, emotivno, ali i ponosno pogledati ovu izložbu, kroz koju vidim sebe u Ajvatovici svih ovih 30 godina. Neke slike su bile zaboravljene, neki događaji potisnuti, ali je nemoguće pogledati sve ovo, a ne osjetiti ponos i zadovoljstvo što sam bio dio ovih događaja. Čestitam Preporodu na ovoj izložbi koja još jednom potvrđuje da je Preporod uvijek bio uz naš narod - rekao je Esad ef. Slipac, bivši glavni imam MIZ Donji Vakuf.